در کشور ما ماشین های شاسی بلند در نظر عموم افراد خودروهایی هستند که اندازه ی بزرگتر از نمونههای هاچ بک داشته و رکاب، باربند و تایرهایی بزرگتر از نمونه های معمولی دارند.
این خودروها با اندکی تغییر در سیستم تعلیق و کمک فنرها ارتفاع بیشتری از سطح زمین، نسبت به خودروهای عادی پیدا کرده اند.
اما می خواهیم بدانیم که این تعریف، تعریف درستی از این نوع اتومبیل هاست.
ما در این پست و پست های بعدی شما را تا حدودی با این مدل از اتومبیل ها بیشتر آشنا خواهیم کرد تا بدانیم که آیا تعریف درستی از شاسی بلندها داریم یا نه.
قبل از هر چیز لازم است تا کمی در مورد تاریخچه و چگونگی پیدایش ومراحل تغییر در ماشین های شاسی بلند بدانیم.
اگر علاقه مند به اینگونه مباحث هستید خوشحال خواهیم شد که با خواندن این مطالب با ما همراه شوید.
ماشین های شاسی بلند با استفاده از شاسی کامیونت ها وانت بارها ساخته شده اند و با توجه به قدرت موتور بالا و قابلیت مانور بر روی سطوح ناهموار و صعب العبور و خاکی و فاصله زیاد از سطح زمین و اغلب با وجود چرخ های پهن به یک خودروی قدرتمند تبدیل شدند.
ولی گفته می شود که ساخت گسترده ی این خودروها از بعد جنگ جهانی دوم شکل گرفته است زیرا که در جنگ جهانی دوم به دلیل شرایط ویژه جنگی نیاز به خودروهایی با قدرت بالا و توان مانور در خارج از جاده و اتومبیل های به اصطلاح عملیاتی، سبب شد تا خودروهایی مانن لندروور و جیپ و…بیشتر مورد استفاده و مورد توجه قرار بگیرند.
بعد ازجنگ همین فکر خودروسازان را بر آن داشت که خودروهایی را طراحی کرده و تولید کنند که مانند ماشین های نظامی قدرت بالایی داشته باشند، اما مصرف عمومی و همگانی داشته باشد.
از این رو به طراحی و تولید انواع ماشین های شاسی بلند پرداختند تا بتوان در طبیعت و برای عبور از مسیرهای صعب العبور و جاده های خاکی با خیالی آسوده از آن استفاده کرد و بعد از طی مراحل تکمیلی اولین ها از این نوع اتومبیل ها به بازار خودرو عرضه شدند.
از اولین نمونههای شاسی بلند میتوان به جیپ ویلیز در دهه ۱۹۴۰ میلادی و لندرور در دهه ۱۹۵۰ میلادی و تویوتا لندکروز در دهه ۱۹۶۰ میلادی اشاره کرد.
اما میتوان گفت اولین نسل خودرو های شاسی بلند به شکل مدرن امروزی، با ترکیب چهار چرخ متحرک در دهه هزار و نهصد و هفتاد میلادی به بازار عرضه گردید و در واقع در این ده محبوبیت این گونه خودروها باعث شد تا خودروسازان تصمیم به تولید و طراحی مدرن تر از این کلاس خودروها بپردازند.
از جمله این تولیدات میتوان رنج روور Range Rover شورولت بلیزر Chvrolet Blazer و جیپ واگونیر Geep wagoneer را که در ایران به نام سیمرغ شناخته شده اند نام برد.
از شاسی بلندهای لوکس و مدرن امروزی هم میتوان به مدلهایی مانند دیسکاوری Discovery شرکت لندروور و کادیلاک اسکالید Cadillac Escalade و یا بی ام و X ۵ و مرسدس بنز کلاس G را معرفی کرد.
خب عزیزان علاقه مند در پست بعدی می توانید برای آشنایی بیشتر با تاریخچه ی ماشین های شاسی بلند با ما بمانید.