حتما نام خودروهای کراس اوور را در کنار خودروهای شاسی بلند شنیده اید. اما چه تفاوتی بین این دو خودرو وجود دارد؟
بعد از گذشت چندین سال و بروز معایب و مشکلاتی که شاسی بلند ها داشتند، شرکت های خودروسازی در جهت اصلاح آن ها برآمدند و نمونه های کوچکتری از این خودروها با مزایای بیشتر به نام کراس اوور تولید و به بازار جهانی عرضه کردند.
در این مطلب میخواهیم اطلاعاتی هر چند کوچک در این زمینه به شما بدهیم و اگر می خواهید خودرو خود را تبدیل به یک شاسی بلند کنید، میتوانید تفاوت بین آنها را بدانید و انتخاب دقیق تری بر اساس آنچه شما می خواهید داشته باشید.
شاسی بلندها درابتدا بیشتر برای مسافرت های خارج از شهر استفاده می شدند، ولی امروزه شاهد رفت و آمد آن ها در سطح خیابان ها و داخل شهرها هستیم.
خودروهای کراس اوور پس از گذشت چندین سال پس از ورود شاسی بلندها که معایب آن ها بیشتر مشخص شد، به بازار عرضه شدند.
شرکتهای خودروسازی به دنبال تولید خودروهای شاسی بلند در ابعاد کوچکتر با تغییر های لازم بودند.
کراس اوورها با داشتن قابلیت های شاسی بلند ولی با مصرف سوخت کمتری نسبت به آنها، از فروش بسیار خوب و بالایی در سطح کشورها روبرو شدند.
اتومبیلهایی که روز به روز بر تعداد آنها افزوده شده، مضافا بر اینکه خودروسازان هم در پی ارائه ی طرحهای بسیار بیشتری با کیفیت بهتر از این نوع شاسی بلندها هستند.
تفاوت در پایه
یکی از تفاوتهای کراس اوور و شاسی بلند در این است که در تولید خودروهای اوور اغلب شاسی خودروها بر پایه سدان بوده و علت آن هم فراهم کردن سواری نرم و راحت و رانندگی آرام است.
در صورتی که در خودروهای شاسی بلند از شاسی وانت پیکاپ و یا کامیونت ها استفاده می شود، چون هدف از ساخت آن ها دست یافتن به فضای زیاد در اتومبیل و قدرت بالا در رانندگی های آفرود است.
تفاوت در اندازه
همان طور که در شکل ظاهری این دو خودرو هم پیداست، شاسی بلندها به لحاظ ابعاد بزرگتر از خودرو کراس اوور هستند.
البته ابعاد بزرگتر و ارتفاع بالاتر خودروهای شاسی بلند سبب افزایش تسلط راننده بر جاده خواهد شد و با فضای باز داخلی کابین و بار بیشتر، مزیتی برای آنهاست.
اما این ابعاد بزرگتر در شاسی بلند ها منجر به افزایش وزن و در نتیجه افزایش سوخت و مصرف بالای این اتومبیل می گردد، مسئلهای که امروزه بسیار حائز اهمیت است.
تفاوت در مصرف سوخت
با توجه به اینکه مصرف سوخت و بهینه کردن آن، یکی از مسائل بسیار مهم و از دغدغه های هر شرکت خودروسازی محسوب می شود، و در شاسی بلند ها مصرف سوخت زیاد است، برای همین کراس اوورهای کامپکت تولید شدند، که با توجه به ابعاد کوچکتر آن ها برای رانندگی در داخل شهرها مناسب تر و از نظر مصرف سوخت هم با صرفه تر هستند.
تفاوت در سیستم پیشرانه
در خودرو های شاسی بلند به خاطر وزن بالا در تولید آنها و نیاز به گشتاور و قدرت بیشتر در این اتومبیل ها از موتورهای شش سیلندر V شکل استفاده شده است که در برخی از انواع آن از توربوشارژرها هم در کنار این موتورها کمک گرفته میشود.
در حالی که در خودروهای کراس اوور بیشتر از موتورهای چهار سیلندر استفاده شده و از توربوشارژر هم برای دست یافتن به شتاب گیری و سرعت بالاتر هم، البته در برخی از انواع آن کمک گرفته شده است.