کاربران عزیز! در پست قبل عنوان کردیم که راننده برای آرامش و سلامتی خود، چگونه باید روی صندلی خودرو قرار بگیرد. اما در ادامه می خواهیم بگوییم که تنظیم صندلی راننده به طور درست و اصولی، چقدر در جهت بهبود عملکرد در رانندگی موثر است.
هنگامی که صندلی شما درست و صحیح تنظیم شده باشد، هم به سلامت خود کمک کرده اید و هم با آرامش رانندگی خواهید کرد.
تکیه گاه پشت صندلی خود را تا جایی که زاویه ای ۱۰۰ درجه با قسمت نشیمن گاه بسازد تنظیم کنید.
اگر وقتی که می خواهید فرمان اتومبیل را در دست بگیرید، شانه های شما از قسمت تکیه گاه صندلی جدا شود، پس زاویه ی صندلی شما زیاد است.
اگر موقع رانندگی به سمت جلو قوز می کنید، باید مقداری پشتی صندلی خود را بالاتر بیاورید.
وقتی تکیه گاه صندلی شما در موقعیت مناسبی قرار بگیرد و تنظیم صندلی راننده به خوبی صورت گرفته باشد با تکیه دادن به عقب صندلی و با زاویه ی درست، فشار وارده بر پایین کمر کاهش یافته و شما با راحتی کامل رانندگی خواهید کرد.
همین طور ،شما به آسانی به فرمان اتومبیل دسترسی خواهید داشت و آرنج تان کمتر خم میشود.
قسمت پشتی سرتان را تا جایی تنظیم کنید که سر شما در مرکز قرار گرفته باشد.
حالت نرمال و ایده آل برای جای گیری سر شما وقتی است که، تنظیم صندلی راننده را به گونه ای انجام داده باشید که سر شما با بالای تکیه گاه و پشتی سرتان همسطح باشد.
پس اگر هنگامی که بر روی صندلی قرار گرفته اید اگر تکیه گاه بالاتر از سرتان قرار گرفته است، پشتی آن را تا حدی پایین بیاورید تا با سر شما هم سطح گردد.
اگر سر شما بالاتر از تکیه گاه قرار دارد، پشتی تکیه گاه را به سمت بالا ببرید تا از این طریق به سلامت مهره های گردن خود کمک کرده باشید.
تنظیم صندلی راننده باید طوری انجام بگیرد که هنگام فشار دادن پدال گاز یا کلاچ زانو های شما اندکی خم شوند.
اگر حس می کنید موقع فشار دادن پدال گاز یا کلاچ پاهای شما کاملاً کشیده می شود، صندلی را اندکی به جلو بکشید تا احساس بهتری داشته باشید.
بر عکس اگر پای شما موقع فشار بر پدال به سمت جلو فشرده شده است، صندلی خود را کمی به سمت عقب حرکت دهید.
حالت ایدهآل آن است که، در هنگام رانندگی زانوهای تان فقط اندکی خم باشد. چون حفظ این حالت از درد زانوهای شما جلوگیری می کند.
در تنظیم صندلی راننده دقت کنید.
تا وقتی که روی صندلی می نشینید، بین پشت زانوهای شما و صندلی به اندازه دو تا سه انگشت فاصله باشد. دو انگشت خود را به بین لبه ی صندلی و پشت زانو هایتان بگذارید.
اگر فاصله تنظیم نبود، صندلی را حرکت دهید تا این فضا ایجاد شود و سلامتی شما تضمین گردد.
تنظیم صندلی راننده باید به شکلی صورت بگیرد که نشیمن گاه، با زانوی راننده همسطح بشود.
اگر نمی توانید در هنگام رانندگی از شیشه جلوی اتومبیل به خوبی و مسلط روبه رو را نگاه کنید، باید صندلی خود را بالاتر ببرید.
وقتی که نشیمن گاه صندلی پایین است این مورد پیش می آید و بدن شما را خسته خواهد کرد.
اگر ماشین تنظیم کننده ای، برای تنظیم ارتفاع صندلی ندارد، می توانید با کمک گرفتن از یک بالشت این کار را انجام دهید و با گذاشتن یک بالشت اندازه در قسمت نشیمن گاه صندلی، لگن خود را با زانوهای تان همسطح کنید.
بالا بودن زیاد صندلی هم باعث می شود، که شما ب۳رای تسلط بر بیرون و نگاه از شیشه ی جلو به سمت پایین خم شوید و در این صورت مهره های گردن شما دچار درد میشوند.
تکیه گاه قسمت پشت صندلی را طوری تنظیم کنید که، در قوس و انحنای کمر جا بگیرد.
تکیه گاه کمری یک بخش برجسته در پایین صندلی است، که در پشت راننده قرار می گیرد. آن را در موقع تنظیم صندلی راننده طوری قرار دهید، که کاملاً انحنای کمر شما را پر کند.
و پایین لبه ی آن با خط کمر شما هم تراز گردد. اگر هم که صندلی ماشین شما این امکان را ندارد، می توانید از یک پشتی کوچک و یا یک حوله کمک بگیرید و آن را لوله کنید و در انحنای کمر قرار دهید.
یا حتی از یک اسفنج هم می توانید کمک بگیرید. این کار به شما کمک می کند که کمتر دچار کمر درد شوید. پس با رعایت نکاتی این چنینی می توانید با تنظیم صندلی راننده به شکل صحیح آن به سلامت جسم و روان خود کمک کنید.