همان طور که متوجه شدید انژکتور یکی از قطعات مهم در خودرو محسوب میشود و خرابی انژکتور که به دلایل متفاوتی در اتومبیل روی میدهد، ممکن است سبب مشکلات زیادی برای خودرو شود.
در این پست سعی کرده ایم مشکلاتی را که خرابی انژکتور اتومبیل بوجود می آورد را تا حدودی برایتان توضیح دهیم. اگر تمایل دارید در این مورد مطالبی را بدانید همراهمان باشید.
چون در صورت بروز هرگونه خطا و اشتباه در عملکرد این قطعه و خرابی انژکتور، در کارکرد موتور خودرو هم اختلال ایجاد خواهد شد، پس باید دقت و بررسی بیشتری را در جهت عملکرد درست آن انجام دهیم.
وقتی اطلاعات از طریق سنسورها به ECU کامپیوتر خودرو می رسد، برای تعیین میزان سوخت مصرفی محاسبات دقیقی انجام میگیرد. سپس ECU با استفاده از دستوراتی که به انژکتور ارسال میکند، زمان پاشش سوخت و مقدار آن را معین میکند.
ولی چون موقعیت قرار گرفتن انژکتور و نحوه ی پاشش سوخت تاثیر بسیار زیادی در پروسه اختلاط هوا و سوخت و در پایان کار احتراق موتور خواهد داشت، برای همین موقعیت انژکتور، زاویه و جهت، در عملکرد بهینه ی موتور از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
پس متوجه میشوید که ابعاد و اجزاء داخلی این قطعه مانند سوزن و یا سوراخ ها و یا حتی عملکرد قطعات دیگر مانند سلونوئید و…. دارای چه حساسیت و اهمیتی هستند. لذا در ساخت آن باید از تکنولوژی مناسب و بالایی استفاده گردد.
عملکرد انژکتور خودرو به سه مرحله اصلی تقسیم می شود:
مشکلاتی که خرابی انژکتور به همراه دارد عبارتند از:
از قسمت هایی که در خرابی انژکتور خودرو نقش مهمی را ایفا می کند سوزن انژکتور است و برخی مشکلاتی را که بوجود می آورد عبارتند از:
اگر سوزن انژکتور مسدود شده باشد مسلمأ سوخت رسانی به صورت ناقص انجام شده و هنگامی که میزان سوخت رسانی تغییر کند، موتور دچار لرزش شده و دیگر نرم و راحت کار نخواهد کرد.
اگر سوزن به هر دلیلی مسدود شود، دیگر امکان پاشش سوخت وجود ندارد و موتور در این شرایط به سرعت داغ می شود و سوخت مخلوط شده ممکن است باعث اشتعال در موتور گردد.
اگر مصرف سوخت به یکباره و ناگهانی افزایش یابد ممکن است اشکال از سوزن انژکتور و مسدود شدن راههای خروجی آن باشد.
در بعضی موارد سوزن انژکتوری که مسدود و خراب شده است در حالت خاموشی هم خود را نشان می دهد و وقتی که می خواهید موتور را روشن کنید، خودتان هم متوجه عملکرد بد در موتور و سوخت رسانی ناگهانی در آن خواهید شد.
به هر حال سعی کنید با بازدیدهای دوره ای و به موقعی که انجام می دهید جلوی آسیب به موتور و خطرهای جدی را بگیرید و هزینه های کوچک را با بی توجهی خود تبدیل به هزینه های هنگفت نکنید.