حالا که تا حدودی در باره ی استپر موتور شناختی پیدا کردید و با عملکرد آن تقریبا آشنا شدید باید در مورد خرابی استپر موتور و علائم و نشانه های آن هم مطالبی را بدانید تا بتوانید به موقع به آن رسیدگی کنید.
اگر مایلید به اطلاعات خود در این زمینه بیفزایید ما را همراهی کنید.
بعضی از علائمی که جزو نشانه های خرابی استپر موتور است، فقط به دلیل کثیفی استپر اتفاق میافتد که شما خودتان به تنهایی هم می توانید از پس تمیز کردن آن برآیید.
ابتدا خودرو را خاموش کرده و اجازه دهید تا موتور اتومبیل خنک شود.
از دفترچه راهنمای خودرو کمک بگیرید در صورتی که جای استپ موتور را نمی دانید.
پیچ های مربوط به استپر را باز کرده و اتصالات سیم ها را از دور موتور جدا کنید.
حالا استپر موتور را به دقت بشویید و برای این کار میتوانید از اسپری انژکتور کمک بگیرید.
استپر را با استفاده از هوا خشک کنید
حالا دریچه ی دستگاه را چک کنید و از باز و بسته شدن آن اطمینان یابید
استپر را دوباره به محل خود بازگردانده پیچ ها را ببندید و اتصالات را برقرار کنید.
البته تمیز کردن استپر باید به موقع و در زمان های معینی صورت بگیرد. اما زود به زود شستن این قطعه هم باعث بر هم خوردن تعادل در قسمت های مختلف آن خواهد شد. پس از تمیز کردن و شستن آن چند روزی به رانندگی بپردازید. اگر دوباره شاهد همان علائم خرابی در استپر موتور اتومبیل خود بودید، بدانید که اشکال از جای دیگری است و برای یافتن اشکال و ریشه یابی آن به یک مکانیک ماهر مراجعه کنید.
پس ابتدا دستکش مخصوص را به دست کنید. بعد بست مثبت باتری را جدا کنید تا برق خودرو قطع شود. سپس فیش استپر را از موتور جدا کنید و پیچ های آن را باز کنید تا از دریچه ی گاز جدا شود.
هیچ گاه به شفت مرکزی دست نزنید و آن را جابجا نکنید و آن را نچرخانید. چون این کار باعث آسیب دیدگی دنده ها و از کار افتادن استپر موتور خواهد شد.
پس از باز کردن استپر که دود گرفته و یا چرب و کثیف شده است، آن را بردارید و با فشار بر روی آن اسپری کنید، تا تمام آلودگیها و چربیهای داخل استپر کاملاً پاک شود.
وقتی که اطمینان یافتید که فضای داخلی و شفت پاک شده اجازه دهید خشک شود و بعد آن را در جای خود نصب کنید.