شاید تا به حال در مورد فلاش کردن موتور خودرو مطالبی را شنیده باشید، اما فلاش کردن موتور خودرو یکی دیگر از روش های رفع رسوبات خودرو و گرفتگی قسمت ها و قطعات داخلی موتور اتومبیل است.
در این پست سعی خواهیم کرد شما را تا حدودی با این روش پاکسازی موتور هم آشنا کنیم.
ضمن اینکه در مورد چگونه انجام دادن و طریقه ی فلاش کردن مطالبی را خواهیم گفت.
یکی دیگر از راه های از بین بردن و رفع رسوبات در موتور و قطعات داخلی آن استفاده از موتور شور یا در اصطلاح فلاش کردن موتور است.
استفاده کردن از موتور شور مانند مکملهای جرمگیر روش بسیار ساده و راحتی دارد و بدین شکل است که پیش از تعویض روغن موتور، مواد موتور شور را در داخل موتور بریزید.
موتور را برای دقایقی که معمولاً حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه است؛ روشن نگه دارید تا این محلول به همراه روغن بر تمامی قسمت های موتور رسوخ پیدا کند.
پس از گذشت زمان معمول، روغن خودرو را عوض کنید تا محلول موتور نیز به همراه ناخالصی ها از پیشرانه خودرو خارج شود.
ولی برای استفاده از این محصول بهتر است به توصیه شرکت سازنده این محصول بیشتر دقت کنید.
فلاش کردن موتور سبب می گردد تا رسوباتی که به مرور زمان در موتور خودرو انباشته شده اند با کمک این جرم گیر باز شده و با باز شدن مجاری عبور روغن و برطرف شدن رسوبات درون موتور، قطعات با حداقل اصطکاک به فعالیت خود ادامه داده و مانع فرسودگی موتور شوند.
اما نکتهای که بسیار حائز اهمیت است این است که فلاش کردن موتور های فرسوده و قدیمی که سالهاست از کار کردن آنها گذشته است، اصلا توصیه نمی شود.
چون در این گونه خودروها رسوبات سالانه در واقع نقش درزگیر و واشر را در بین قطعات خودرو بازی میکنند و شکافهای میان قطعات، با همین رسوبات پر می شود.
چون در اثر فلاش کردن و برطرف کردن رسوبات موجود در قطعات و پیشرانه خودرو میان این درزها و شکاف ها باز شده و ضعف و فرسودگی در قطعات آشکار خواهد شد؛ چه بسا که با این کار، دیگر اینگونه خودروها قادر به حرکت و حتی طی مسافتهای کوتاه هم نباشند و کلا از رده خارج شوند.
فلاش کردن موتور خودرو، نوعی رسوب زدایی از آن است و طی آن همه ناخالصی ها و آلودگی ها از موتور خودرو پاک شده و خارج میشود.
برای فلاش کردن موتور، مواد پاک کننده که شیمیایی هم هستند را درون موتور می ریزند و چند دقیقه صبر میکنند تا مطمئن شوند که ماده شوینده به تمام نقاطی که روغن از آنها عبور میکند رسیده است و آن را مانند روغن موتور خارج میکنند.
فلاش کردن موتور زمانی انجام میشود که میخواهند روغن قدیمی را تخلیه کرده و روغن جدید درون موتور بریزند و همزمان مایع شوینده به روغن قدیمی اضافه میشود.
به یاد داشته باشید اگر روغن موتور به طور مرتب تعویض شود؛ هیچگاه به پاکسازی و فلاش کردنِ خودرو نیازی نخواهد بود؛چون خود این پاکسازی تا حدودی سبب آسیب رساندن به موتور می شود.