در این پست شما را با سنجش قدرت فنر لول در خودرو و همین طور مزایا و معایب این نوع فنر آشنا خواهیم کرد.
امیدواریم که مطالب ارائه شده برایتان مفید باشد.
قدرت و مقاومت فنر لول در خودرو به تعداد حلقه ها، قطر میله ی فولادی و ارتفاع آن بستگی دارد و هرچه قطر میله ی فنر بیشتر باشد، قدرت آن هم افزایش خواهد یافت و افزایش تعداد حلقه ها و تعداد فنرها هم موجب انعطاف پذیری بیشتر در فنر خواهد شد.
برای سنجش قدرت فنر از فاکتوری به نام ضریب فنر و یا ثابت فنر استفاده می شود و این فاکتور میزان وزنی است که برای فشردن یک فنر مارپیچ به اندازه ۱ اینچ نیاز است.
ضریب یا ثابت فنر به جنس میله و فیزیک آن بستگی دارد و فنرهای مارپیچ یا همان فنر لول از ضرایب متفاوتی برخوردار هستند.
در هنگام تعویض فنر لول باید به یکی بودن ضریب فنرهای قدیمی و جدیدی که تهیه می کنید دقت کنید، چون تفاوت در ضریب یا ثابت فنر می تواند سبب تغییر میزان جذب انرژی و بروز مشکلاتی در ایستایی خودرو، بخش های فنی و حتی کیفیت در رانندگی شود.
از جمله مزایا و معایبی که می توان برای فنر لول خودرو بر شمرد، می توان به مواردی چون:
فنرهای مارپیچ چون از ساختاری ساده برخوردارند طول عمر بالا و مقاومت زیادی دارند.
مقاومت زیاد فنر لول خودرو و همچنین طول عمر بالای آن سبب شده است تا این فنرها از کارایی بیشتری برخوردار باشند و در خیلی از قسمت ها مورد استفاده قرار بگیرند.
از مزایای دیگر این فنر این است که به تنظیمات پیچیده و خاصی نیاز ندارد.
ضمن اینکه اینگونه فنرها به ندرت خراب شده و در دراز مدت دچار فرسودگی می شوند.
اما از معایب فنر لول
تحمل وزن محدود در این فنرها از نقاط ضعف آن بشمار می رود که به مرور باعث ضعیف شدن آنها می گردد.
این ضعف که در اثر تحمل وزن بالا و گذشت زمان اتفاق می افتد، به صورت مستقیم بر ارتفاع خودرو و در نتیجه سلامت لاستیک ها تاثیر گذار است و در نهایت کیفیت رانندگی و راحتی در خودرو را کاهش خواهد داد.
با وجود اینکه تصور می شود فنر لول خودرو نیازی به بازدید و رسیدگی ندارد، اما این قطعه هم به مانند سایر قطعات خودرو دچار فرسودگی، خرابی و استهلاک و حتی آسیب دیدگی خواهد شد.
یکی از ساده ترین مشکلاتی که ممکن است برای فنرهای لول ایجاد شود، زنگ زدگی و اکسید شدن آنهاست.
هرچند که بر روی این فنرها هم پوششی ضخیمی برای محافظت در برابر ضربات و زنگ زدگی وجود دارد، اما این فنرها هم به مرور و در اثر گذشت زمان و استفاده های مکرر دچار خرابی، شکستگی و پوسیدگی خواهند شد.
دقت داشته باشید مخصوصا اگر این فنرها دچار زنگ زدگی و پوسیدگی شوند، با وارد شدن ضربه ناگهانی و نیروی زیاد بر روی آنها حتما دچار شکستگی خواهند شد.
از عوامل دیگری که سبب شکستگی فنر می شود، خستگی آن است؛ که در اثر تحمل بارهای زیاد از حد و گذشت زمان متمادی در آن به وجود خواهد آمد.