آتش گرفتن اتومبیل همواره نگران کننده بوده است و شاید اتفاق افتادن آن برای هر کدام از ما شبیه افسانه است.
همین افسانه تلخ برای بعضی افراد که حتی فکرش را هم نمی کرده اند اتفاق افتاده و چه بسا که یکی از بدترین روزهای زندگی این افراد هم محسوب می شود.
اما ما در این مطلب می خواهیم آموزش هایی را دراین رابطه به شما عزیزان بدهیم تا با انجام آن در چنین مواردی از خسارات و تلخی های آن بکاهید.
پس با ما بمانید.
در پست قبل نکات اولیه را هنگام آتش گرفتن اتومبیل بیان کردیم و در ادامه:
تا جایی که میتوانید از اتومبیل فاصله بگیرید این فاصله حداقل باید ۴۵ تا ۵۰ متر باشد چون ممکن است هنگام آتش سوزی ذرات یا قطعاتی به اطراف پرتاب شوند.
همین طور باید در این شرایط از آتش، حرارت و دود هر چه می توانید فاصله بگیرید؛ خصوصا دودهای سمی که در زمان انفجار و سوختن خودرو حاصل میشوند، خطرناک خواهند بود.
مراقب سرنشینان و همراهان خود باشید و از آنها بخواهید تا در کنار یکدیگر بمانند و به سمت خودروهای دیگر که در حال حرکت هستند نروند.
مخصوصاً اگر مسافران شما کودک و یا کم سن و سال هستند به مراقبت و توجه بیشتری نیازمندند.
هیچگاه وقتی که خودرو شما آتش گرفته است؛ خود یا دیگران برای آوردن وسایل شخصی، به سمت خودرو نروید و با خود نگویید هنوز که آتش کم است و یا اینکه فلان وسیله ام که در آتش مانده بسیار مهم است؛ فعلا از همه مهمتر جان شماست که باید آن را حفظ کنید.
پس نباید بیگدار به آتش بزنید!
در اولین فرصت به آتشنشانی اطلاع دهید و اگر خود قادر به این کار نیستید و یا تلفنی در دسترس ندارید از همراهان و مسافران دیگر و یا حتی یک عابر بخواهید تا این کار را برای شما انجام دهد.
همانطور که حتماً می دانید شماره آتش نشانی ۱۲۵ است.
دیگر کاری از دست شما بر نمی آید پس منتظر باشید تا آتشنشانان از راه برسند و در این فاصله هرگز خود و دیگران به ماشین نزدیک نشوید؛ حتی اگر دیدید شعلههای آتش کم شده است از این کار خطرناک پرهیز کنید.
دیگران را هم از رفتن به سمت ماشین منع کنید؛ به خصوص در این موارد افراد کنجکاو و به اصطلاح نترس وارد ماجرا میشوند و میخواهند شجاعت خود را به رخ دیگران بکشند.
پس سعی کنید و نگذارید به ماشین نزدیک شوند؛ به همه ی این عابران و کسانی که حادثه را از نزدیک تماشا میکنند اخطار دهید تا فاصله شان را با اتومبیل آتش گرفته کاملاً حفظ کنند.
در هر شرایطی به خاطر داشته باشید؛ جان شما و همه مسافران بسیار ارزشمند است و نگران مال و پول، که همیشه در اثر تلاش به دست خواهد آمد نباشید.
همواره به یاد داشته باشید این سلامتی و جان شماست که اگر از بین برود هرگز دست یافتنی نیست.
حالا که آتش مهار شده است از آتش نشانان بپرسید که چه زمانی برای نزدیک شدن به اتومبیل مناسب است؛ تا بتوانید از ماشین خود برای گرفتن خسارت از بیمه عکس بگیرید.
هر کاری را که می خواهید انجام دهید و یا هر چیزی را که می خواهید از داخل ماشین بر دارید؛ ابتدا از آتش نشانان برای انجام این کار اجازه بگیرید و مطمئن شوید که خطری شما و دیگران را تهدید نمیکند.
اگر آتش نشانان سر باطری ماشین را جدا نکرده اند؛ این کار را با اجازه آنها خودتان انجام دهید.
مدارک و گزارش های که برای دریافت خسارت از بیمه لازم دارید به طور کامل جمع آوری کنید و برای اطمینان از درستی کار، حتماً با مشاوران بیمه مشورت کنید؛ تا بعدا به مشکلی برخورد نکنید.
قبل از حمل اتومبیل باید خودرو توسط یک مکانیک خبره چک شود و موارد لازم بررسی گردد و بعد به محل مناسبی منتقل شود.