امیدواریم بریدن ترمز اتومبیل را هیچگاه در موقع رانندگی بخصوص در سرعت های بالا تجربه نکنید.
با اینکه برای آن راهکارهای فراوانی وجود دارد، اما استرس وارده باعث خواهد شد که هر فردی دچار سردرگمی و اضطراب شود.
در این مطلب و در ادامه بحث قبلی به راهکارهای مفیدی در این زمینه خواهیم پرداخت. توصیه می کنیم حتما به مطالعه آن در سایت اتو کلینیک رضایی که متخصص در امور شاسی کشی خودرو و رنگ اتومبیل و متخصص در رنگ کوره و….است بپردازید.
در مطلب قبلی نکات حساس و کلیدی که در ابتدای بریدن ترمز اتومبیل باید به آن دقت کنیم را یادآوری کردیم؛ در ادامه به توضیح مطالب دیگر خواهیم پرداخت.
مرتبا بر پدال ترمز فشار وارد کنید
فشار آوردن بر پدال ترمز را مرتباً تکرار کنید و چندین بار پشت سر هم بر پدال فشار وارد آورید و این کار را تا آخرین حد ممکن انجام دهید؛ تا مقدار فشاری که لازم است برای ایستادن و متوقف کردن اتومبیل فراهم کرده باشید.
حتی اگر نوع سیستم شما از نوع ABS است باز هم این کار را انجام دهید. زیرا که ترمز ABS موقعی فعال میشود که شما به شدت بر پدال ترمز ضربه وارد کنید.
باید بدانید که ترمزهای هیدرولیک به ندرت از کار میافتند، پس سعی کنید تا آخرین حد، ترمز ماشین را به کف ماشین بچسبانید و از این کار ناامید نشوید.
دنده ی ماشین را کم کنید.
اگر خودروی شما از نوع دنده اتومات است، دنده را در حالت ۱ قرار دهید. ولی اگر از دنده ی دستی در ماشین استفاده می کنید، به تدریج و کم کم دنده را کم کنید.
مثلا اگر اتومبیل در دنده ۴ است، آن را به دنده سه تغییر دهید و بعد به دنده دو و بعد به دنده یک بروید تا سرعت اتومبیل کمتر شود.
اما در نظر داشته باشید که در ماشین های دنده دستی هیچگاه و به یکباره دنده را کم نکنید.
چون در این صورت کنترل خودرو از دستان شما خارج خواهد شد و این کار بسیار خطرناک است.
از ترمز دستی یا همان ترمز اضطراری کمک بگیرید.
در هنگام بریدن ترمز اتومبیل بسته به نوع خودرویتان، یا باید برای استفاده از ترمز دستی آن را با دست بالا بکشید و یا اینکه پدال آن را به پایین فشار دهید.
البته در نوع اتوماتیک، باید پدال ترمز اضطراری را کم کم فشار دهید. به هر حال از این ترمز به آرامی و آهستگی استفاده کنید.
چون اگر این ترمز را خیلی محکم و سریع بکشید، ممکن است تایرهای عقب ماشین درجا قفل شوند.
اگر حس کردید که چرخ های عقب صدا می دهد، یعنی چرخ ها قفل شده، پس کمی ترمز دستی را رها کنید تا چرخ ها قادر به حرکت شوند، سپس در همین نقطه ترمز دستی را نگه دارید.
این ترمز قادر است که خودرو را متوقف کند، اما چون این ترمز چرخ های عقب را متوقف میکند؛ کمی زمان میبرد تا بتواند خودرو را به حالت ایست کامل برساند.
از اصطکاک جاده کمک بگیرید.
در هنگام بریدن ترمز اتومبیل فرمان ماشین را به چپ و راست برانید تا سرعت کمتر گردد. چرخاندن ماشین، باعث اصطکاک میشود و این اصطکاک، سرعت ماشین را کم خواهد کرد.
این کار را می توانید در جاده هایی که خلوت تر است انجام دهید. مخصوصا اگر جادهای که در آن حرکت میکنید دارای حاشیه است، سعی کنید بر روی حاشیه جاده حرکت کرده و فرمان را کمی به چپ و راست حرکت دهید تا در اثر اصطکاک سرعت اتومبیل کم شود.
هشدار هشدار! این کار را هرگز در سرعت های بالا انجام ندهید. چون مانور دادن و حرکت به چپ و راست با سرعت بالا ممکن است باعث سر خوردن اتومبیل و حتی چپ کردن آن شود.
پس ابتدا شرایط را کاملاً بسنجید و بعد اقدام کنید.
باز هم امیدواریم که هرگز چنین شرایطی را تجربه نکنید. برای تکمیل دانش خود در این زمینه در مطلب بعدی هم با ما همراه باشید.