باتوجه به اینکه ما از خودرو استفاده زیادی می کنیم شاید بهتر باشد که از تمام قسمت های تشکیل دهنده آن مختصری بدانیم. یکی از قسمت های اصلی، باتری خودرو است که وظیفه برق رسانی را دارد.
وظیفه و کار اصلی باتری، خودرو برق رسانی به موتور و تامین نیروی لازم به استارت خودرو و در نهایت روشن شدن آن است. و یا به عبارت دیگر وظیفه باتری خودرو ذخیره انرژی الکتریکی و تأمین نیازهای برقی سیستم موجود می باشد.
در موقع خاموش بودن موتور، و در حالت استارت زدن، تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز در خودرو به عهده باتری می باشد که در این حالت باتری تخلیه یا دشارژ میشود.
در زمان روشن بودن موتور اضافه تولید دینام یا آلترناتور برای پر شدن یا همان شارژ باتری خودرو مصرف میشود. عمل شارژ و دِشارژ در اثر واکنش های شیمیایی صورت می گیرد، اما باید بدانید این قطعه اتومبیل مانند هر قطعه دیگری طول عمر مشخصی دارد ولی شما می توانید با روش هایی که وجود دارد عمر مفید باتری را افزایش دهید.
معمولاً یک باتری خودرو بین یک و نیم تا دو سال عمر مفید دارد و پس از آن ضعیف میشود.
این دلایل عبارتند از:
همچنین عواملی دیگر نیز وجود دارند که وقتی شما به آن ها بی توجه باشید، باعث خرابی و کاهش عمر باتری می شوند.
کلا دو نوع باتری در بازار موجود است
برای استفاده، باطری خشک از هر نظر مناسب تر است و تنها برتری که باتری تر می تواند داشته باشد ارزان بودن قیمت آن است.
می خواهیم بدانیم چگونه یک باتری خودرو را نگهداری کنیم تا عمر مفید آن افزایش یابد.
اگر چه باتری در اثر شارژ و دشارژ شدن فرسوده می شود و تاریخ تولید و انقضای آن شاید چندان تاثیری در کیفیت کار باطری نداشته باشد، اما طبعاً هر چه تاریخ تولید جدید تر باشد عملکرد و عمر باتری خودرو بهتر و بیشتر خواهد بود.
ابعاد باتری باید به صورتی باشد که در محفظه مخصوص خود جای بگیرد.
پروسه تولید و ساخت باتری خودرو آسیبهای جدی و قابل توجهی را به محیط زیست وارد می کند. از این رو هیچ شرکت ساخت و تولید باتری در کشور های اروپایی وجود نداشته و باتری های موجود در کشور ما، از کشورهایی چون ترکیه، چین و یا کره است و یا اینکه ساخته کشور خودمان می باشد.