فکر می کنم با مطالعه ی مطلب قبلی تا حدودی با سیم کلاچ آشنا شدید. اما حالا می خواهیم در مورد علائم خرابی و چگونگی تعویض سیم کلاچ هم چیزهایی را یاد بگیریم تا در صورت لزوم با اطلاعاتی که در این زمینه داریم، خودمان هم بتوانیم این کار را به راحتی انجام دهیم.
اما ابتدا نکاتی در مورد علائم خرابی این قطعه از اتومبیل را عنوان می کنیم.
بسیاری از مشکلات و علائمی را که برای خرابی سیم کلاچ عنوان کردیم با رگلاژ کردن آن مرتفع خواهد شد. اما باز هم شما باید مقداری به کارهای فنی اشراف داشته باشید؛ تا بتوانید با بازدید چشمی هم خرابی سیم کلاچ را تشخیص دهید و هم بتوانید آن را مرتفع کنید. در غیر این صورت باید کلا با تعویض سیم کلاچ این عیب را بر طرف نمایید.
این سیم ها بیشتر از محل اتصال به پدال و اهرم کلاچ و یا محل خمید گی آن پاره میشوند. پس هرگونه سایش و پارگی در چند عدد از رشتههای سیم های فولادی در آن نشانگر این است که، سیم ها به زودی پاره خواهند شد و شما نیاز به تعویض سیم کلاچ خواهید داشت.
اما اگر پس از بازدید متوجه شدید؛ که سیم کلاچ بسیار خشک است و در درون غلاف پلاستیکی خود به راحتی حرکت نمی کند و یا اینکه سیم دچار تابیدگی شده است، در این صورت لازم نیست که سیم را تعویض کنید. بلکه در صورت تابیدگی می توانید آن را باز کرده و دوباره به صورت صحیح آن را متصل کنید.
اما در صورتی که سیم خشک شده باشد، می توانید با ریختن مقداری روغن ویا گریس بر روی سیم کلاچ، کاری کنید تا سیم ها بتوانند در پوشش لاستیکی خود به راحتی حرکت کنند.
اصطکاک و خمیدگی بیش از حد، دو عامل خرابی در سیم های کلاچ هستند. هر دو عامل ضمن خشک و دشوار کردن عمل کلاچ گیری، عمر مفید سیم کلاچ را تا حد زیادی کاهش می دهند.
ولی در مواردی مانند این که:
سیم در بعضی از قسمت ها دچار بریدگی شده و رشته های آن از هم جدا شدهاند.
روکش پلاستیکی که سیم در داخل آن قرار میگیرد، قطعه قطعه شده و سیم نمیتواند به راحتی در درون آن جابجا شود.
خود سیم کلاچ رشته رشته و از هم سوا شدهاند و به سختی در درون غلاف پلاستیکی خود قرار می گیرند.
سیم کلاچ به حدی خشک و غیر قابل انعطاف است؛ که حتی با روغن کاری هم ترمیم نمی شود.
باید حتما به تعویض سیم کلاچ بپردازید.
پس عواملی مانند تابیدگی بیش از حد سیم، پاره شدن روکش پلاستیکی، بریدگی بعضی از رشته های سیم، رشته رشته شدن سیم کلاچ، خشک شدن بیش از حد سیم که دیگر با روعن کاری هم قابل ترمیم نیست، همه عواملی هستند که موجب تعویض سیم کلاچ خواهند شد.
به منظور سهولت در تعویض دنده و داشتن یک کلاچ نرم و راحت، باید به سیم کلاچ مانند قطعات دیگر اتومبیل رسیدگی کنید.پس لازم است، هر چند ماه یک بار سیم کلاچ را به چند قطره روغن یا گریس آغشته کنید، تا در روکش لاستیکی خود بدون ایجاد اصطکاک به عقب و جلو حرکت کند.
ضمن اینکه نباید هیچ جای سیم دچار تابیدگی باشد و یا بیش از حد کشیده و سفت شده باشد. بهتر است محل اتصال سیم به پدال و اهرم کلاچ و یا محل خمیدگی را بیش از بقیه ی موارد بررسی کنید. چرا که این قسمت اصطکاک بالایی را تحمل میکند و به خاطر همین بیشترین فرسودگی نیز در همین نقاط سیم اتفاق میافتد.
این سیم در قسمت سر و انتهای خود دارای دو خار بسیار ساده است؛ که با بستی سر و ته سیم کلاچ را نگه داشته است و آن را به پدال و اهرم کلاچ متصل میکند.
قسمت تنظیم هم معمولا در نزدیکی اهرم کلاچ و بر پوسته ی گیربکس قرار دارد و شما به وسیله ی پیچاندن دو پیچ مختلف می توانید میزان کشش سیم و ارتفاع مناسب پدال را تنظیم کنید.
در صورتی که سیم کلاچ دچار هر گونه آسیب دیدگی غیر قابل تعمیر گردد، می توانید به تعویض سیم کلاچ اقدام کنید. ولی در این گونه موارد سعی کنید از نمونه ی استاندارد و فابریک برای جایگزینی سیم استفاده کنید.
بعضی از این سیم ها با داشتن قابلیت تنظیم طول در آنها، برای هر خودرویی قابل استفاده هستند و تنها کافی است که شما طول آن را تنظیم کنید. در ضمن همیشه پیش از نصب سیم کلاچ بهتر است، کل سیم را با گریس و یا روغن آغشته کنید و بعد آن را در جای خود قرار دهید.