گاهی پیش آمده است یا ممکن است شنیده باشید که در هنگام تصادفی، ایربگ خودرو عمل نکرده و باز نشده است. علت اصلی عمل نکردن ایربگ را میتوان خراب بودن اجزای سیستم مانند کامپیوتر، سنسورها، حسگرها و یا قطع شدن سیم کشی بین قطعات دانست.
البته اگر علت عمل نکردن ایربگ به دلیل غیرفعال کردن آن توسط خود راننده نباشد، می توان دلیل را ناشی از خراب بودن قطعات سیستم ایربگ خودرو بیان کرد.
در بعضی موارد نیز می توان دلیل را مواردی همچون زاویه برخورد و یا شدت برخورد در تصادف دانست که منجر به فعال شدن سنسورها و ارسال پالس به سیستم ایربگ نشده است.
به طور کلی می توان دلایل عمل نکردن ایربگ خودرو را به موارد زیر دسته بندی کرد:
ضبسته به نوع و چگونگی برخورد اتومبیل با مانع، ممکن است کیسه هوا عمل نکند. که عموماً مشکل بیشتر در زمان چپ شدن، ضربه از بغل و یا ضربه از عقب خودرو این اتفاق شکل میگیرد.
وجود عیب در قطعات موجود در سیستم ایربگ مانع از رسیدن صحیح و به موقع سیگنال به قطعات سیستم کیسه هوا شده و یا گاها عملکرد بخشی از سیستم را از بین برده که منجر به عمل نکردن ایربگ می شود.
اگر مسیر سیم کشی سیستم ایربگ در خودرو، از محلی عبور کرده باشد که دارای احتمال بالای قطعی در هنگام تصادف و برخورد باشد، هنگام تصادف، سیم کشی ایربگ قطع شده و منجر به عمل نکردن ایربگ خواهد شد.
ممکن است همه چیز تا لحظه انفجار کیسه هوا درست پیش برود، اما در لحظه انفجار به دلایل مختلفی مانند ضغعف سیستم احتراق منجر به عمل نکردن ایربگ بشود. یا عدم تشخیص درست سنسورها و ندادن اطلاعات به موقع به سیستم ایربگ.
کیسه ی هوا به همان اندازه که برای سلامتی و ایمنی سرنشینان یک خودرو می تواند نقش تعیین کننده ای داشته باشد، میتواند در بعضی موارد باعث آسیب و در موارد بسیار بسیار اندک حتی باعث مرگ سرنشینان شود.
کیسههای هوا برای این که کارشان را درست انجام دهند باید با سرعت زیادی باز شوند و از تکان خوردن شدید سرنشینان و راننده جلوگیری کنند.
برای همین و به خاطر سرعت و شدت پرتاب گاها باعث ایجاد کبودی در بدن و در بعضی مواقع حتی شکستگی بینی را به همراه داشته است.
به همین خاطر توصیه میشود که بچههای کمتر از ۱۲ سال و خانمهای باردار حتی الامکان در صندلی جلوی اتومبیل قرار نگیرند تا ضربه های شدید حاصل از باز شدن ایربگ آنان را با حادثه مواجه نکند.
نبستن کمربند ایمنی و قرار گرفتن اشیا و حیوانات خانگی بین شما و کیسه های هوا، حتی وسیله ای مانند تلفن همراه، می تواند باعث آسیب های شدید و جدی شود.
اگر مجبورید در صندلی جلو خودرو، کودک خود را قرار دهید، حتماً از بستن کمربند ایمنی فراموش نکنید و حتی الامکان کیسه های هوای جلو را نیز غیر فعال نمایید. (در محیط های درون شهری)
به هر حال با بالا رفتن تکنولوژی و پیشرفت سیستم ایربگ و بهره بردن از آن و افزودن تعداد ایربگ ها در وسایل نقلیه مدرن، و رشد آن به مرحلهای رسیدهایم که در هنگام بروز تصادف، گویا توسط یک تشکچه هوا احاطه شده ایم و از امنیت و آرامش بیشتری برخوردار هستیم.