غیر ممکن است که راننده اتومبیل باشید، با اتومبیل سر و کار داشته باشید، اما تا به حال با لاستیک پنچر اتومبیل مواجه نشده باشید! زیرا تمام کسانی که با ماشین سر و کار دارند حتما تا حالا پیش آمده که در جاده و یا حتی درون شهر دچار پنجری لاستیک شده و مجبور به تعویض آن شده اند.
اما آیا همه راننده ها این کار را به خوبی بلد هستند؟
می توانند در کوتاه ترین مدت به روش درست این کار را به راحتی انجام دهند؟
اگر این طور نیست و تعویض لاستیک پنچر اتومبیل برایتان سخت است با ما همراه باشید تا با آموزش درست آن، این کار را به سادگی یاد گرفته و انجام دهیم.
اول از شروع هر کاری مخصوصا وقتی که قصد مسافرت دارید بهتر است قبل از حرکت وضعیت لاستیک اتومبیل خود را چک کنید و مطمئن شوید که تک تک تایر های ماشین فشار باد مناسبی دارد، لاستیک ها در وضعیت خوبی به سر میبرند، لاستیک زاپاس آماده است و مشکلی ندارد.
اما اگر در طول راه متوجه صدای تق تق شدید و کنترل خودرو برای تان سخت شد، و یا اتومبیل تمایل به انحراف پیدا کرد و یا دچار لرزش در اتومبیل شدید، این نشانه ها همه بیانگر این است که لاستیک اتومبیل پنچر شده و باید آن را با لاستیک زاپاس تعویض کنید.
ابتدا شاید جالب باشد، که بدانید کلمه (پنچر) ریشه در زبان لاتین دارد. در زبان انگلیسی به (پانکچر به معنی سوراخ کردن) و در فارسی به پنچر تبدیل شده است.
برای عوض کردن لاستیک پنچر اتومبیل خود چه اقدامی باید انجام دهید؟
ابتدا آرامش و خونسردی خود را حفظ کنید و در قدم بعدی سرعت اتومبیل را کم کنید و فرمان را محکم نگه دارید تا کنترل اتومبیل کامل در دستان شما باشد.
بعد با زدن راهنمای سمت راست خیلی آهسته و با کمال احتیاط به سمت کناره جاده بروید و جای مناسبی را برای پاک کردن اتومبیل پیدا کنید جایی که مطمئن و خلوت باشد تا احتمال تصادف و یا ایجاد ترافیک را به حداقل ممکن برساند و یا حتی امکان خطر را به صفر برساند.
دقت کنید که برای پیدا کردن جای پارک مناسب با لاستیک پنچر اتومبیل مسافت زیادی را نمی توانید رانندگی کنید. زیرا علاوه بر خطرناک بودن این کار، احتمال آسیب به لاستیک و رینگ هم افزایش مییابد.
اما برای گرفتن پنچری لاستیک نیاز به ابزاری دارید. برای این کار ابتدا وسایلی مانند جک ،میل رابط ،مثلث خطر، مثلث شب رنگ آچار چرخ، و لاستیک زاپاس، کیت پنچرگیری را آماده کنید. اتومبیل صفر کیلومتر معمولاً تمامی این وسایل را به همراه دارد.
جایی که اتومبیل را پارک می کنید باید کاملاً صاف باشد. جایی که هموار و بدون شیب باشد. چرا که در این مکانها احتمال سرخوردن و دررفتن جک از زیر اتومبیل هم در سراشیبی و هم در سر بالایی وجود دارد.
پس، از پارک اتومبیل در جای مناسب مطمئن شوید که اتومبیل در وضعیت خوبی قرار گرفته و به هیچ عنوان هیچ حرکتی را نخواهد داشت.
برای این منظور و اطمینان کامل، ترمز دستی اتومبیل را بکشید. اگراتومبیل اتومات است آن را در حالت پی (P) پارک قرار دهید و اگر اتومبیل دنده دستی دارد، دنده را در وضعیت خلاف شیب (R یا دنده ۱) قرار دهید.
اگر دستکش مخصوص دارید ابتدا دستکش را به دست کنید.تکه سنگی در اطراف خود بیابید و آن را در زیر چرخ های اتومبیل قرار دهید تا دیگر دغدغه ای از جهت حرکت خود را نداشته باشد.
سپس مثلث هشدار یا شبرنگ را در فاصله ای مناسب ( تقریباً بین ۱۰ تا ۱۵ متری) از اتومبیل خود قرار دهید. فلاشر اتومبیل را نیز روشن کنید. اگر سرنشینانی در اتومبیل حضور دارند آنها را نیز پیاده کنید و درهای اتومبیل را قفل کنید.
در پست بعد به چگونگی تعویض لاستیک پنچر اتومبیل اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.