دانستیم که تمام وسایل نقلیه، دارای قسمت های متفاوتی است که هرکدام وظیفه ای را بر عهده دارند. لنت ترمز خودرو هم که یکی از قطعات مهم در سیستم ترمز اتومبیل است. شاید در دید اول این وسیله خیلی مهم به نظر نرسد.
اما در واقع این طور نیست. چرا که قسمتی از عملکرد سیستم ترمز به آن بستگی دارد. پس این قطعه یکی از اجزای مهم و تاثیرگذار در خودرو به شمار می آید. برای شناخت بیشتر با چگونگی عملکرد این قطعه از اتومبیل مطالبی را عنوان خواهیم کرد که امیدواریم برای شما هم سودمند باشد.
لنت ترمز در سال ۱۹۰۲ به وسیله ی فردریک لنکستر اختراع شد. لنت ترمز قسمت مهمی از سیستم ترمز خودروست و با اصطکاکی که در چرخ به وجود می آورد باعث می شود که از سرعت ماشین کاسته شده و در نهایت اتومبیل متوقف گردد.
اکثر خودروها به جز خودروهای برقی و هیبریدی، ترمز گیری را از طریق تولید انرژی گرمایی یا همان اصطکاکی که بین لنت و کاسه یا دیسک خودرو به وجود می آید به دست می آورند و این لنت ترمز خودرو است که وظیفه ی ایجاد اصطکاک برای ترمز گیری را برعهده دارد. قدرت این سیستم معمولا ۱۰ برابر قدرت موتور خودرو می باشد!
یا به عبارت بهترلنت ترمز وظیفه دارد، با تولید نیروی اصطکاکی مناسب، انرژی جنبشی چرخ را گرفته و آن را به انرژی حرارتی تبدیل کرده و سپس انرژی حرارتی و گرمایشی را در فضا پخش کند. تا با این کار، خودرو از حالت حرکت به حالت سکون رسیده و یا از سرعت خودرو کاسته شود.
لنت باید بسیار مقاوم و پایدار باشد و از ضریب اصطکاک بالایی برخوردار باشد و در مقابل ساییدگی نیز مقاوم بوده و کاسه ترمز را خراش ندهد. لنت ترمز باید با تغییرات درجه حرارت تمام خاصیت هایی را که گفتیم حفظ کند و آنها را از دست ندهد.
عدم بازدید و بررسی به موقع لنت ترمز خودرو در بعضی مواقع باعث ایجاد خسارت های سنگین مثل خوردگی رینگ و حتی تصادف خواهد شد. و این را هم باید در نظر داشته باشیم و بدانیم برای کم کردن خسارات از چه نوع لنتی برای چه نوع خودرویی باید استفاده کنیم که بیشترین بازده را داشته باشد.
تمام شرکت های خودروسازی و کسانی که قطعات خودرو را تولید میکنند از مواد مشابه در ساخت لنت استفاده میکنند. که بعضی از این مواد عبارتند از الیاف مخصوص، اصلاح کننده های اصطکاک، پر کننده ها، رزین های اتصال دهنده و غیره
الیاف: که تقریباً سازنده ی اصلی لنت ترمز خودرو است، استقامت را در آن ایجاد میکند که این الیاف را از مواد مختلفی می سازند. مثلا در بعضی از انواع لنت، از آهن اسفنجی به عنوان الیاف استفاده شده است.
اصلاح کننده های اصطکاک: مقدار کمی و زیادی اصطکاک را بر اساس موارد استفاده ای که لنت ها دارند، تنظیم میکنند. روی، سولفات فلزات، آلومینیوم و گرافیک به عنوان اصلاح کننده مورد استفاده قرار میگیرند.
پر کننده ها: پرکننده ها می توانند از مواد طبیعی و معدنی تهیه شوند. پودرهای سرامیکی، پودرهای انواع فلزات، پودر اکسید فلزات برای از دست ندادن خواص اصطکاکی لنت و بالا بردن مقاومت انواع آن در دماهای بالا به هنگام سایش در ساخت لنت مورد استفاده قرار میگیرند.