دزدگیر اتومبیل یکی از اختراعاتی است که برای باز داشتن سارقان از سرقت ساخته شده است. اما باید برای یک انتخاب خوب در این زمینه چه نکاتی را درنظر بگیریم.
در این پست اطلاعاتی در این مورد خدمت شما عزیزان ارائه خواهیم کرد. در ادامه قسمت های مختلف این دستگاه را نیز به شما معرفی می کنیم.
برای انتخاب یک دزدگیر خوب و مناسب نکاتی را باید در نظر داشته باشیم که عبارتند از:
اغلب سیستم های دزدگیر اتومبیل شامل قسمتهای زیر هستند:
بخش کنترل کامپیوتری: که توانایی کنترل همه چیز را دارد و از آژیر های مختلفی در این رابطه استفاده می کند.
یک سری سنسور ها: شامل سنسور حرکت اتومبیل، سنسور ضربه، سنسور سوئیچ اتومبیل
گیرنده ی رادیویی: که با سیستم از راه دور کار می کند.
باتری کمکی: که برق سیستم را در صورت از کار افتادن باتری اصلی تامین می کند.
آژیر سیستم: که قادر است صداهای مختلفی را پخش کند.
قسمت اصلی یا مغز سیستم: دزدگیراتومبیل که در اصل یک کامپیوتر کوچک است و وظیفه ی آن قفل کردن سوییچ و چرخ ها و فعال کردن سیستم های هشدار دهنده است.
سیستم هشدار دهنده ی دزدگیر: که از تعدادی حسگر تشکیل شده است. این سنسورها یا حسگر ها هر کدام وظیفه ای را بر عهده دارند.
در این قسمت می خواهیم در مورد انواع این حسگر ها در دزدگیر اتومبیل با شما مختصری صحبت کنیم.
حسگرها یا سنسورهای ضربه: تقریبا همه ی سیستمهای هشداردهنده به این حسگر مجهز هستند. یعنی اگر کسی به ماشین ضربه ای وارد کند و یا بخواهد آن را هل دهد، علائمی به مرکز کنترل ارسال میشود و آژیر مخصوص آن البته با توجه به شدت ضربه به صدا درمیآید.
حسگرهای روی درب: امروزه فقط خودروهای ارزان قیمت، از حسگرهای روی درب خودرو به تنهایی برای هشدار استفاده میکنند و اگر کسی بخواهد هر یک از درب ها و یا کاپوت عقب و جلو را باز کند، دزدگیر فعال شده و آژیر خطر به صدا در می آید.
سنسورهای درب خودرو بسیار حساس هستند و به سرعت فعال می شوند اما باید سیستمهای کنترل دیگری برای شکسته شدن شیشه ها و غیره وجود داشته باشد.
در اتومبیل های مدرن امروزی درب ها را توسط یک مکانیزم پیشرفته، به یک سری چراغ متصل کرده اند تا به محض اینکه درب اتومبیل باز شد، چراغ ها باز بودن درب را با خاموش و روشن شدن خود اعلام کنند.
در این روش، داخل درب کلیدی به صورت توکار تعبیه شده است که هرگاه درب اتومبیل باز شود مدار فعال شده و چراغ هشدار دهنده را روشن میکند و با اضافه شدن یک حسگر و سنسور به این مدار که به بخش کنترل دزدگیر خودرو متصل است، باعث به صدا درآمدن آژیر خطر می شود.
که همین سیستم هشدار دهنده برق اتومبیل را به صورت مداوم کنترل کرده و هر گاه تغییری در ولتاژ مدار برق ایجاد شود سنسورها یا همان حسگر ها فعال شده و اعلام خطر خواهند کرد.