کم شدن شتاب خودرو به عوامل متعددی بستگی دارد. اگر ما با این عوامل آشنایی کافی داشته باشیم می توانیم به کمک این اطلاعات، حتی بعضی از آنها را خودمان برطرف کنیم. اما برای حل برخی دیگر از این مشکلات حتما لازم است، به یک مکانیک خبره و ماهر مراجعه کنیم.
اگر تمایل دارید که این دلایل را بشناسید تا خودتان در موقع نیاز دست به کار شوید، در این پست با ما باشید.
بعضی دیگر از دلایل کم شدن شتاب خودرو عبارتند از:
خرابی استپر موتور خودرو:
همانطور که می دانید مهمترین وظیفه ی استپر موتور تنظیم کردن هوای ورودی به موتور و تنظیم هوای مصرفی در سیلندر است. پس اگر خرابی در استپر صورت گیرد و یا اینکه به مرور زمان فرسوده شود، عملکرد اولیه ی خود را از دست خواهد داد و بروز ظاهری آن هم، کم شدن شتاب خودرو و قدرت در آن خواهد بود.
خرابی در رینگ و پیستون ها:
اگر رینگ و پیستون فرسوده شده باشند سبب می گردد که محفظه ی احتراق خودرو کثیف شود و چون یکی از وظایف آنها حفظ تراکم در بالای پیستون است، پس عمل احتراق به خوبی صورت نمی پذیرد. در این صورت عامل اصلی شتاب گیری و افزایش سرعت خودرو از بین رفته و با کم شدن شتاب در خودرو مواجه خواهید شد.
خرابی سوپاپ ها:
اگر سوپاپ ها دچار خرابی و مشکل شوند، در صورت وجود خوردگی و ذرات اضافه بر روی سوپاپ ها باعث می شود که درزبندی مناسبی بین مجاری ورودی و خروجی و فضای داخلی سیلندر وجود نداشته باشد و سوپاپ ها دچار مشکل و خرابی شوند.
پس در مرحله ی تراکم و هوا رسانی به موتور اختلال ایجاد شده و موتور به شدت تحت تاثیر عملکرد بد آن ها قرار خواهد گرفت و در نهایت سبب کم شدن شتاب خودرو خواهد شد.
نامناسب بودن تنظیم در تسمه تایم:
در صورتی که تسمه تایمینگ آسیب ببیند و خراب شود، بر حرکت سوپاپ ها و بالا و پایین رفتن آنها تاثیر می گذارد و مانع از احتراق خوب و مناسب در موتور خواهد بود که این عیب هم می تواند بر کاهش شتاب خودرو بسیار موثر باشد.
خرابی و اشکال در سنسور اکسیژن:
سنسور اکسیژن نقش مهمی در تنظیم میزان اکسیژن لازم و مصرف سوخت خودرو دارد. پس اگر به هر دلیلی دچار مشکل و خرابی شود، چون تنظیم هر دو، هم اکسیژن و هم سوخت برهم خواهد خورد، در شتاب خودرو هم اختلال به وجود خواهد آمد.
ناک زدن یا ضربه زدن موتور:
در مطالب قبل گفتیم، وقتی مخلوط سوخت و هوای وارد شده به داخل سیلندر، زودتر از جرقه ی شمع مشتعل شده و آتش بگیرد، میگوییم ناک اتفاق افتاده است؛ که عامل آن میتواند ذرات ته نشین شده بر روی پیستون و یا دیواره ی سیلندر باشد؛ یا اینکه دمای پیستون یا دیواره ی سیلندر آنقدر افزایش یابد که حرارت ناشی از آن مخلوط سوخت و هوا را منفجر کند.
باید بگوییم که در این شرایط تنظیم موتور و زمان بندی در آن به هم ریخته و دچار اختلال می گردد؛ که این موضوع خود، باعث کم شدن شتاب در خودرو خواهد شد.
به هر حال اگر بخواهیم دلایل کاهش شتاب خودرو را دسته بندی کنیم باید آن ها را به این ترتیب عنوان کنیم:
مشکلات مربوط به تنفس در موتور خودرو عبارتند از:
مشکلات مربوط به سوخت رسانی عبارتند از:
مشکلات مربوط به جرقه زنی عبارتند از:
مشکلات ایجاد شده در تراکم عبارتند از: