انواع پمپ سوخت خودرو یا همان انواع پمپ بنزین را در این پست به شما عزیزان معرفی خواهیم کرد. در پست قبلی در مورد چگونگی کارکرد کلی پمپ بنزین با شما گفتگو کردیم.
این قطعه در خودرو، از عوامل مهمی است که در کارکرد موتور بسیار موثر است. وقتی سوخت به مقدار کافی از طریق پمپ به موتور نرسد و یا فشار لازم را برای پاشیده شدن از طریق انژکتورها نداشته باشد؛ عملکرد موتور ضعیف شده و کارکرد آن دچار نقصان خواهد شد.
با ما همراه شوید، تا با هم در مورد انواع پمپ سوخت اطلاعاتی را به دست آوریم.
پمپ سوخت خودرو به طور کلی به دو دسته
تقسیم میشود.
پمپ بنزین مکانیکی معمولا در خودروهایی که سوخت رسانی آنها به صورت کاربراتوری است کاربرد دارد و خودروهایی که با سوخت رسانی انژکتوری کار میکنند از پمپ های برقی برای راه اندازی موتور استفاده میکنند.
پمپ بنزین مکانیکی:
این مدل از پمپ را در کنار پیشرانه و نزدیک به میل سوپاپ نصب میکنند. وسیلهای در این پمپ قرار دارد که به صورت اهرمی از آن بیرون زده است و به شیطانک معروف است.
در روی میل سوپاپ، بادامک قرار گرفته است که به شیطانک ضربه وارد میکند و آن را به حرکت وا می دارد با هر ضربه ای که به شیطانک وارد میشود؛ این وسیله بالا و پایین می رود و دقیقا مانند تلمبه عمل میکند.
وقتی سر شیطانک به سمت بالا می رود، قسمت انتهای آن پایین آمده و دیافراگم را به پایین میکشد.
دیافراگم قطعه ای ست که درون پمپ سوخت خودرو قرار گرفته و با شیطانک در ارتباط است و این تعامل باعث یک عملکرد کامل جهت رساندن به موقع و مناسب سوخت به موتور می گردد.
خلاء ایجاد شده در محفظه پمپ بنزین باعث مکش و ورود بنزین به داخل پمپ می شود، به کمک یک سوپاپ یکطرفه که در پمپ قرار دارد باعث ورود بنزین به داخل پمپ می گردد.
زیر قسمت دیافراگم یک فنر قوی تعبیه شده است که وظیفه آن پایین آوردن سر شیطانک و برگرداندن دیافراگم به محل اولیه خود می باشد.
بنزین وارده در این قسمت مجبور است که از سوپاپ دیگری که برعکس سوپاپ اولی عمل میکند و فقط اجازه خروج بنزین از پمپ سوخت را می دهد؛ از پمپ سوخت به سمت قسمت پیشرانه حرکت کند.
این کار با هر بار چرخیدن میل سوپاپ تکرار می شود؛ تا بنزین کافی برای سوخت موتور در خودرو فراهم شود.
ضمن اینکه چون پمپ سوخت خودرو همیشه در حال فرستادن سوخت به قسمت پیشرانه خودروست؛ با تعبیه و قرار دادن یک صافی مخصوص(اگر بنزین زیادی به سمت کاربراتور فرستاده شود) سوخت را مجددا و از طریق همین صافی به قسمت باک خودرو باز می گرداند.
شاید لازم باشد که این نکته را هم یادآوری کنیم که اگر نیاز است و باید پمپ سوخت خودرو را عوض کنید، حتما لازم نیست که دقیقا پمپی مشابه پمپ قبلی تهیه کنید؛ بلکه می توانید از پمپ سوخت مشابهی کمک گرفته و از آن استفاده کنید.
پمپی که بتواند فشار مورد نیاز انژکتورها را فراهم کند.
توجه کنید در صورتی که پمپ سوخت نامناسبی را برای خودرو خود تهیه و از آن استفاده کنید، اتومبیل شما توان و قدرت لازم را نخواهد داشت و بد کار می کند.
در پست بعدی ادامه مطلب انواع پمپ سوخت خودرو و خصوصا پمپ الکتریکی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.