یکی از امکانات جدید خودروهای امروزی و مدرن استفاده از سیستم کیلس استارتر خودرو یا استارت بدون کلید است؛ که امکان قفل بودن یا باز کردن درب های خودرو را فراهم میسازد.
این سیستم همچنین استارت موتور را بدون نیاز به استفاده از کلید؛ برای خودروهایی که به آن مجهز هستند را فراهم می آورد.
اگر تمایل دارید مطالب بیشتری را در این زمینه بدانید با ما همراه شوید؛ در سایت اتوکلینیک رضایی متخصص در امور شاسی کشی، پولیش کاری، رنگ بدنه اتومبیل، رنگ کوره ای و… .
کیلس استارتر ابتدا در سال ۱۹۸۲ طراحی شد و سپس خودروهای شرکت جنرال موتورز از این تکنولوژی استفاده کردند.
اما عدهای هم میگویند که این کمپانی زیمنس بود که برای اولین بار در سال ۱۹۹۵ این امکان را بر روی خودروهای خود نصب کرد و مرسدس بنز اولین تولید کننده ای بود که بر روی خودروهای خود از این استارت بدون کلید بهره گرفت.
این کمپانی در سال ۱۹۹۸ خودروی W220 خود را به این سیستم مجهز کرد.
این سیستم یکی از امکانات جدیدی است که به صورت یک آپشن بر روی خودروها نصب می گردد و امکان قفل یا باز کردن دربهای خودرو و استارت زدن بدون استفاده از کلید را برای خودرو شما فراهم میآورد؛ البته این آپشن علاوه بر کارایی بر جذابیت خودرو هم خواهد افزود.
به زبان خیلی ساده در این سیستم، سوئیچ به شکل یک کلید وجود ندارد و اتومبیل فقط یک ریموت دارد و کافیست که این ریموت همیشه همراه شما باشد.
در اتومبیل هایی که از سیستم کیلس استارتر استفاده می کنند به جای محل قرارگیری سوئیچ، یک کلید فشاری نصب می شود.
اینگونه استارت ها با استفاده از امواج رادیویی یک سری امواج را با کدهای مخصوص و مشخص از سوئیچ خودرو به سنسور ایموبلایزر یا همان دزدگیر خودرو میفرستند.
سیستم کیلس استارتر خودرو در واقع از دو قسمت تشکیل شده است:
یک قسمت آن که در داخل خودرو نصب می شود و وظیفه آن کنترل اجزاء مختلف خودرو در زمان ارتباط با ریموت کنترل است.
بخش بعدی آن خود سیستم ریموت کنترل است که امواج را به صورت کد های مشخص و به صورت کدگذاری شده تا محدوده مشخصی ارسال می کند.
برای کد گذاری این امواج، روش های مختلفی وجود دارد و هر کدام از این روش های کد گذاری مزایایی را ایجاد می کند، هر چه کیفیت محصول بالاتر باشد، از کد گذاری پیشرفته تری برخوردار است.
در هنگام ارتباط ریموت کنترل با برد اصلی آن دو روش برای فعال سازی خودرو وجود دارد.
در روش اولیه، ریموت کنترل فقط امواج را ارسال می کند و با دریافت این امواج توسط برد اصلی، خودرو برای باز کردن درب ها و روشن شدن فعال می شود.
روش دوم ایمن تر بوده و یک ارتباط دو طرفه ایجاد می کند و بعد از دریافت سیگنال از ریموت کنترل، سیگنال تایید توسط برد اصلی کلیس استارتر نصب شده در وسیله ی نقلیه، به ریموت کنترل ارسال می شود.
در موقع استفاده از این سیستم ریموت خودرو؛ امواج رادیویی را برای سنسور ایموبلایزر ارسال میکند.
گفتیم که ایموبلایزر در واقع یک سیستم ضد سرقت است که مدیریت باز و بسته شدن درها و روشن شدن موتور خودرو را بر عهده دارد.
برخی فکر میکنند ایموبلایزر همان سیستم دزدگیر خودروست؛ اما این دو با یکدیگر متفاوت هستند؛ چون دزدگیر فقط یک سیستم هشدار دهنده است؛ اما ایموبلایزر با غیر فعال کردن استارتر، امکان روشن کردن موتور را از دزدان و سارقان خودرو سلب خواهد کرد.
هنگامی که سنسور، امواج رادیویی ارسال شده توسط ریموت را شناسایی می کند، درب خودرو به صورت اتوماتیک باز خواهد شد.
در واقع کیلس استارتر با کمک یک کارت هوشمند عمل می کند.
این کار نه تنها برای باز و بسته شدن درب خودرو بلکه در هنگام روشن کردن موتور خودرو نیز انجام میشود و فقط با در اختیار داشتن ریموت خودرو و فشردن دکمه استارت آن؛ موتور خودرو فعال شده و روشن می گردد.
عملکرد این سیستم قفل کننده الکترونیکی به شکلی است که؛ راننده با به همراه داشتن سوئیچ و کارت هوشمند، وقتی به فاصله یک متری خودرو برسد، قفل درب ها به طور اتوماتیک باز شده و بعد از وارد شدن به داخل خودرو راننده می تواند با فشردن دکمه استارت و نگه داشتن پدال ترمز، خودرو را روشن کند.
با ارائه این مطلب تلاش کردیم تا شما را با سیستم کیلس استارتر خودرو یا همان سیستم بدون کلید آشنا کنیم و در پست بعدی شما را با مزایا و معایب این تکنولوژی نسبتا جدید بیشتر آشنا خواهیم کرد.
توصیه می کنیم که مطلب بعدی را حتما مطالعه فرمایید تا شناخت بیشتری از این سیستم برای شما حاصل شود.