میدانید همان طور که موتور یک خودرو مهمترین قسمت آن به شمار میرود؛ شستن موتور خودرو هم از حساسیت و اهمیت ویژه ای برخوردار است.
هنگامی که جرم و چربی و آلودگی فراوانی موتور خودرو را در بر گرفته باشد؛ مانند پوششی ضخیم عمل میکند که مانع دفع مناسب دما و انتقال حرارت مناسب خواهد شد.
در دو قسمت قبلی هم در این زمینه مطالبی را عنوان کردیم که در این پست ادامه ی کار چگونگی شستشوی موتور خودرو و نکات لازم را عنوان خواهیم کرد.
شستن موتور خودرو به موقع آن برای راحت کار کردن و سالم کار کردن اتومبیل بسیار ضروری است.
جرم گرفتگی و کثیفی در روی موتور اتومبیل خود سبب بالا رفتن استهلاک موتور میشود و حتی در صورت کثیفی بیش از اندازه ی موتور و قطعات آن، پیدا کردن هرگونه شکستگی و ترک خوردگی و نشتی در خودرو کار بسیار دشواری خواهد بود.
مثلا بعضی از قسمت ها مانند درب سوپاپ ها، امکان دارد به خاطر وجود لایه های ضخیمی از روغن و آلودگی های دیگر به سادگی پاک نشوند؛ در این صورت می توانید از برس های غیرفلزی و اسپری پاک کننده استفاده کنید و بعد هم به طرز کاملی آبکشی کرده و به کمک دستمال آنها را تمیز و خشک کنید.
اگر دیدید تمام قسمت ها به طور کامل پاک نشده اند می توانید این کار را تکرار کنید.
بعد از چربی زدایی از روی قطعات، محلول شوینده را با کمک یک برس و یا یک دستمال زبر روی موتور و تمام قسمت های مورد نظر بکشید.
اگر دستگاه یا پمپی را در خانه دارید که سبب افزایش پاشش و فشار آب میشود؛ از آن کمک بگیرید و با تنظیم آن به حالت نسبتا کم فشار، اقدام به شستشوی داخلی موتور خودرو نمایید.
به یاد داشته باشید که هرگز آب را مستقیماً بر روی قطعات الکترونیکی نپاشید.
همیشه شستشو را از پشت موتور شروع کرده و کم کم به قطعات جلوی موتور ادامه دهید تا تمام ذرات به جا مانده از چربی زدایی و اسپری کردن را با دقت تمام شسته باشید.
مکان هایی را که احتمال خشک شدن سریع آن ها وجود ندارد و ممکن است آب تا ساعتها و مدتها در آن بماند با فشار آب نشوئید؛ بلکه آن قسمت ها را به کمک یک دستمال و یک اسپری، تمیز و سپس خشک کنید.
وقتی شستشو را با دقت تمام انجام دادید، حالا به کمک یک حوله و دستمال آبگیر تمام قسمت هایی که قابل دسترس است به طور کامل خشک کرده و پاک کنید؛ در این مورد اگر پمپ باد در اختیار دارید، این کار بسیار بهتر و ساده تر صورت خواهد گرفت.
با کمک این پمپ می توانید تمام سوراخ ها و درزهایی که خیس شده اند را فورا خشک کنید.
از قوطی های هوای فشرده هم برای این کار می توانید کمک بگیرید و بعد هم صبر کنید و زمان دهید تا موتور کاملاً خشک شود.
حالا که از تمیزی و خشک شدن تمام قسمت ها اطمینان حاصل کردید؛ وقت آن است که کیسههای پلاستیکی را که روی قطعات الکترونیکی کشیده بودید بردارید و قطب منفی باتری را که جدا کرده بودید؛ مجدداً وصل کنید.
کاورهای پلاستیکی را که قبل از شستشو جدا کرده بودید دوباره در سر جای خود بگذارید.
می توانید درب کاپوت را باز بگذارید تا موتور و سایر قسمتها سریعتر خشک شوند.
در پایان توصیه میکنیم چون شستشوی داخلی موتور خودرو و قطعات آن بسیار حساس و تا اندازه ای خطرناک است به خصوص دربخش قطعات الکترونیکی، اگر آشنایی کافی با این قسمت ها ندارید و در صورت نداشتن مهارت کافی، از انجام این کار اجتناب کنید و یا مانند همیشه اتومبیل را به یک کارواش معتبر با افراد خبره و مجرب بسپارید.
به یاد داشته باشید که برای انجام شستن موتور خودرو بهتر است یک روز آفتابی را انتخاب کنید تا قسمت های مختلف بخصوص بخش های زیرین و پنهان خودرو زودتر خشک شوند تا به اتومبیل آسیبی وارد نشود.
موتور خودرو هم حداقل سالی یکی دو بار نیاز به شستشو دارد.