هرگز کسی نمی تواند تصور کند که اتومبیل بدون چراغ های روی بدنه خودرو و بدون ایجاد روشنایی چگونه خواهد بود.چون حتی تصور آن هم در ذهن فاجعه ایجاد خواهد کرد.مانند عدم وجود خیلی از چیزهایی است که امروزه در اختیار ماست، و ما لحظه ای هم به این فکر نکرده ایم که اگر نباشند چه پیش خواهد آمد.
مسلما چراغ های روی بدنه خودرو جزو وسائلی است که بودنشان باعث حیات و زندگی است. چرا که اگر در هنگام شب یا وجود شرایط ویژه ی جوی اتومبیل ما چراغی فرا روی ما برای روشن شدن و یافتن راه نداشته باشد، در واقع این سلامتی وحیات ماست که مطمئنا به خطر خواهد افتاد.
پس برای آشنایی هر چه بیشتر ودانستن در مورد اینکه این چراغ ها در کجای خودرو قرار گرفته اند وچگونه کار می کنند؟ در سایت اتوکلینیک رضایی متخصص در امور صافکاری و رنگ بدنه ی خودرو با کادری بسیار مجرب و حرفه ای با ما همراه باشید.
چراغ های راهنما:
به دلیل اهمیت این چراغها محل نصب آنها به گونهای انتخاب میشود، که کاملاً در معرض دید باشند. وقتی که شما میخواهید به سمت چپ یا راست خود تغییر مسیر دهید و برای اطلاع رسانی به دیگر اتومبیلهایی که در پشت سر شما قرار دارند، از چراغ های راهنما که جزو چراغ های روی بدنه ماشین به شمار میآیند کمک میگیرید.
این چراغ ها حداقل چهار عدد هستند که دو تای آنها در قسمت جلوی خودرو و دو عدد دیگر در پشت و قسمت عقب خودرو قرار میگیرند. طلق روی این چراغ ها زرد رنگ انتخاب میشود. در خودروهایی که از طلق شفاف و بی رنگ برای روی این چراغ های راهنما استفاده شده روی چراغ ها را با حباب زرد رنگی می پوشانند.
چراغ راهنما را به صورت چشمک زن طراحی کرده اند. که برای افزایش و توجه کسانی است که با دیدن این چراغ به تغییر مسیر خودرو رو به رو باید دقت بیشتری داشته باشند. به همین منظور نیز لامپ چراغ به صورت منقطع روشن و خاموش می شود.
در بعضی از خودروها چراغ های راهنمای دیگری که معمولاً روی گلگیر ها و آینه های جانبی نصب می شود وجود دارد. که همراه با چراغهای راهنمایی جلو و عقب روشن می شود. پوشش و کاسه ی چراغ های راهنما در بعضی خودرو ها مستقل و در برخی دیگر همراه با چراغ های بزرگ عقب و جلو در یک مجموعه طراحی و ساخته شدهاند.
چراغ های جانبی خودرو(پارک):
چراغ های جانبی یا پارک شامل: چراغ های کوچک روی سپر یا بدنه ی جلوی خودرو و چراغ های خطر هستند. که محدوده ی خودرو را در هنگام تاریکی یا مه آلود بودن هوا مشخص میکنند.
وقتی که راننده ی اتومبیل سوئیچ چراغ های روشنایی را در وضعیت مرحله اول سوئیچ قرار می دهد، جریان الکتریکی تعدادی از چراغ های روی بدنه و یا در داخل کابین اتومبیل برقرار می شود.
چراغ های روی بدنه اتومبیل که در هنگام پارک کردن خودرو روشن می شوند، به چراغهای جانبی یا پارک معروف هستند.این چراغ ها در بعضی از خودروها در داخل محفظه ی چراغ بزرگ جلوی ماشین قرار میگیرند.
چراغ های پلاک خودرو:
این چراغ ها برای روشن کردن محل نصب پلاک و خواندن و دیدن مندرجات در روی صفحه پلاک در مواقع ضروری، مخصوصاً در هنگام شب و تاریک بودن هوا و یا قرار گرفتن در هوای مه آلود تعبیه شدهاند.
این چراغ ها ی روی بدنه که تعداد آن ها ۲ عدد است، یا در دو طرف پلاک عقب خودرو و یا در قسمت بالای پلاک نصب شده اند و جهت خواندن و شناسایی پلاک طراحی وساخته شده اند.
برای استفاده ی بهتر و نور دهی بیشتر این چراغ ها سعی کنید حباب روی آن ها را همیشه تمیز نگه دارید و یا اگر لامپ داخل آن ها سوخته است نسبت به تعویض آن بی توجه نباشید.