کاربران عزیز در این مطلب با توجه به پست های گذشته و لزوم پرداختن بیشتر به قطعه رادیاتور، می خواهیم در این پست به قطعات رادیاتور خودرو اشاره کرده و آن ها را برای شما معرفی کنیم.
همچنین کار هرکدام از قطعات رادیاتور خودرو را به صورت مختصر توضیح دهیم.
اجزای دستگاه خنک کننده ماشین یا همان قطعات رادیاتور خودرو عبارتند از:
مخزن رادیاتور که در مورد آن با هم صحبت کردیم و گفتیم که معمولاً از جنس مس یا برنج آلومینیوم ساخته می شود و وظیفه انتقال حرارت موجود در آب را بر عهده دارد که باید سطح آب آن همیشه کنترل شود
پروانه رادیاتور – کار پروانه مکش هوا از شبکههای رادیاتور و خنک نمودن آب رادیاتور خودرو است که انرژی و قدرت خود را از موتور به وسیله تسمه و در بعضی از خودروها از الکتروموتور دریافت می نماید.
پروانه رادیاتور در قسمت جلوی موتور و در پشت رادیاتور قرار دارد و به وسیله تسمه پروانه کار می کند و هوا را با شدت از لایه لوله های رادیاتور به طرف موتور می کشد و آب داخل رادیاتور را که در داخل لوله ها از بالا به سمت پایین در حرکت است خنک می کند.
پروانه را در یک قاب قرار داده و اطراف آن را احاطه کردند تا از هدر رفتن هوای خنک جلوگیری شود. جنس پروانه رادیاتور از فلز یا پلاستیک ساخته می شود.
هر چه تعداد پره های پروانه بیشتر باشد جریان هوا شدیدتر خواهد بود و به خصوص در فصل تابستان، پروانه با تعداد پره های بیشتر کاربردی تر خواهد بود.
و اما عیب پروانه فلزی در این است که اغلب پره های آن تغییر شکل داده و زودتر خراب میشود.
اما پروانه های پلاستیکی عیب شان در این است که به علت خشک شدن با کمترین ضربه می شکند.
پس باید هر از چند گاهی آنها را بازدید و در صورت لزوم آنها را تعویض کنید.
ترموستات – کار ترموستات ثابت نگه داشتن دمای آب موتور می باشد و در مسیر راه آب برگشتی از موتور به رادیاتور اتومبیل قرار گرفته است.
برای جلوگیری از ساییدگی در موتور وقتی که موتور در حالت سرد کار کردن است عملکرد ترموستات و پروانه، اتوماتیک می باشد.
واتر پمپ – حرکت واترپمپ از طریق موتور و تسمه پروانه تامین می گردد. واتر پمپ یا همان پمپ آب، وسیلهای است که گردش آب موجود در رادیاتور اتومبیل را سریع تر و راحت تر می کند.
بدین صورت که چون همیشه آب خنک در پایین رادیاتور و آب گرم در بالای آن وجود دارد، برای رساندن آب جهت خنک کردن قطعات موتور از شیلنگ پایین رادیاتور، آب به وسیله مکش واترپمپ، وارد کانال های بدنه سیلندرهای موتور خودرو شده و پس از عبور از اطراف سیلندرها و خنک کردن آنها، از طریق کانالهای سیلندر به گرمترین نقطه موتور که سر سیلندرها است می رسد.
و پس از عبور کردن از اطراف سوپاپ ها و شمع ها و خنک کردن آن ها، باز از طریق ترموستات و لولههای بالا جهت سرد و خنک شدن دوباره، وارد رادیاتور اتومبیل می شود.
تسمه پروانه – یک نوع واسطه حرکتی بین فولی میل لنگ و فولی واتر پمپ و فولی دینام است و این حرکت را به هر کدام از آن ها انتقال می دهد و سبب به گردش درآوردن واتر پمپ و دینام می شود.
منبع انبساط – ظرفی است از جنس پلاستیک که در کنار رادیاتور اتومبیل نصب میشود و حدوداً گنجایش آب آن به ۲ لیتر می رسد.
موقع گرم شدن و جوش آوردن بیش از حد موتور آب اضافی رادیاتور اتومبیل با باز شدن سوپاپ فشار در رادیاتور به وسیله شیلنگ سرریز شده و وارد منبع انبساط میشود و از هدر رفتن آب جلوگیری می کند.
درب رادیاتور – متشکل از یک واشر لاستیکی و یک سوپاپ است که از خروج بخار آب تا یک فشار معین جلوگیری می کند.
پس بدیهی است که درب رادیاتور خودرو باید همیشه محکم بسته باشد.
اگر درب کاملا بسته نشده باشد بخار آب کم کم و به تدریج از آن خارج شده و آب رادیاتور خود به خود کم خواهد شد.
در این پست شما را با قطعات رادیاتور خودرو آشنا کردیم و امیدواریم این اطلاعات برای شما کابردی بوده باشد و کماکان جزو همرهان ما در سایت اتوکلینیک رضایی باشید.