در ادامه موضوع طراحی فرم بدنه خودرو و معرفی انواع آن، قصد داریم تا در این مطلب به برخی دیگر از مدل های طراحی خودرو اشاره کنیم.
قبل از پرداختن به این موضوع، باید به این نکته اشاره کنیم که طبیعاً بخشی از تنوع در مدل های طراحی خودرو ناشی از نیاز به طراحی های جدید از حیث عملکرد و کاربرد است. و طبعاً بخشی دیگر طبیعت تجاری بودن صنعت خودرو در دنیا.
ناچ بک
در خودروهای ناچ بک می توان اتومبیل را به سه قسمت: صندوق، کابین و موتور تقسیم کرد، که قسمت صندوق آن به وضوح نسبت به دو قسمت دیگر کوچک تر و کوتاه تر است.
نوع زاویه ای که پنجره ی عقب با سقف ایجاد می کند، از ویژگی های خاص این نوع طراحی بدنه اتومبیل است.
این فرم بدنه خودرو میتواند با خودروهایی مانند هاچ بک، کوپه و سدان همپوشانی داشته باشد.
ون
فرم بدنه این خودرو ها به گونه ای طراحی شده است که برای حمل و نقل سرنشین مناسب باشد. و معمولاً دارای چهار ردیف صندلی است و ظرفیت تعداد سرنشینان آن ۷ و ۹ نفر است.
شکل ظاهری این مدل تقریباً مانند اتومبیل استیشن است با این تفاوت که ارتفاع و طول و عرض آن به مراتب از استیشن بیشتر است.
از این اتومبیل برای حمل بارهای شهری نیز استفاده می شود و کاربرد تجاری نیز دارد.
میکرو ون
فرم بدنه این خودرو ها بسیار کوچکتر از ون ها ساخته شدهاند و برای حمل بارهای سبک و روزانه از آن بهره برداری می شود.
خواستگاه این نوع از اتومبیل ها ژاپن است و موتور آن ها نیز طبق استاندارد kEI ژاپن ۶۶۰ سیسی و زیر یک لیتر حجم، طراحی شده است.
استیشن واگن
فرم بدنه ی این خودروها مانند خودروهای استیشن طراحی شده اما تفاوتی که دارند این است که به صورت دو دیفرانسیل و به صورت شاسی بلند ساخته می شوند.
این اتومبیل ها توانایی عبور از مناطق سخت و صعب العبور را نیز دارند.
برای همین نه تنها در داخل خیابان بلکه در بیابان ها نیز می شود از آنها استفاده کرد.
همچنین این نوع از مدل های طراحی خودرو معمولا ۵ درب هستند، با احتساب درب صندوق عقب، که درب عقب آنها بعضی مواقع دو تکه ساخته می شود و از اطراف لولا میشوند.
مانند :اتومبیل لندروور و یا پاترول
اس یو وی (suv)
فرم بدنه این نوع از خودرو تقریبا مانند واگن استیشن است. ولی ابعاد آن با این مدل اتومبیل تفاوت دارد. ارتفاع آنها کمتر از اتومبیل استیشن واگن است.
این اتومبیل ها با اینکه دو دیفرانسیل هستند اما قدرت و استحکام استیشن واگن را ندارند و از آنها نمی توان در جاهای سخت استفاده کرد و قابلیت های آنها برای خیابانها و درون شهر طراحی شده است.
پیک آپ
پیک اپ یا وانت، همان خودروهای بارکشی هستند با یک فضای بار تخت که در پشت کابین طراحی شده اند.
فرم بدنه این خودرو در تنوع مدل های طراحی خودرو بر اساس فرم کابین به صورت اسپرت و یا عمودی و یا همان دو کابین ساخته شده است.
این مدل به صورت دو یا چهار درب طراحی گردیده، ولی اگر بخواهیم این نوع اتومبیل را بر اساس فرم جای بار تقسیم بندی کنیم، به فرم های کوتاه، بلند، پله ای و بدون جای بار تقسیم می شوند.
بعضی از انواع این اتومبیل ها دارای دو محور در عقب هستند.
ظرفیت بار این خودرو ها متفاوت است و از حداقل ظرفیت بین ۴۵۰ کیلوگرم تا سه تن می رسد.