بریدن ترمز خودرو شاید بالاترین خطری است که ممکن است درهنگام رانندگی اتفاق بیفتد. در اینگونه مواقع اغلب افراد دست و پای خود را گم میکنند و دچار استرس شدیدی میشوند؛ که البته باید گفت حق دارند.
هر کس در چنین شرایطی قرار بگیرد و احساس کند که دیگر هیچ کاری نمی تواند انجام دهد و مرگ را در چند قدمی خود ببیند، دچار همین حال خواهد شد.
اما این آخر کار نیست و راهکارهایی برای رهایی یافتن از چنین وضعیتی وجود دارد؛ که در صورت رعایت کردن آنها از این مهلکه نجات خواهید یافت.
اگر مایلید که این راهکارها را بدانید با ما همراه باشید.
اقداماتی که باید بعد از بریدن ترمز خودرو انجام دهید عبارتند از:
آرام باشید و استرس را از خود دور کنید.
در مواقع خطر و گرفتاری، و حتی در موقع بریدن ترمز خودرو هم ابتدا باید بر خود مسلط باشیم کاری که در چنین شرایطی بسیار سخت و دشوار است. سعی کنید که نترسید و دستپاچه نشوید.
چون در این صورت مغز فرمان درستی به شما نخواهد داد و به جای اینکه کنترل اتومبیل را در دست بگیرید، شتابزده عمل خواهید کرد. پس سعی کنید آرام باشید.
از حرکات اضافی بپرهیزید و در این شرایط حرکات خود را به حداقل برسانید و کنترل خودرو را کاملاً در دست بگیرید.
پای خود را از روی پدال گاز بردارید.
اتومبیل هایی که مجهز به سیستم کروز کنترل هستند معمولاً در این مواقع، بلافاصله وقتی که شما کلاچ یا ترمز را لمس کنید، قاعدتا باید خاموش شوند. اما باز هم برای اطمینان بیشتر آن را چک کنید.
در صورتی که اتومبیل شما به این تکنیک مجهز نیست، به سرعت پای خود را از روی پدال گاز بردارید.
نگاه و چشمان خود را به جاده بدوزید.
حواستان کاملا به جاده باشد و برای ثانیه ای هم نگاه خود را از جاده نگیرید. بریدن ترمز خودرو همان قدرکه برای شما خطرناک است، می تواند برای دیگران هم ایجاد خطر کند و خطرناک باشد.
پس به ماشینهای روبهرو، عابران پیاده و موانعی که بر سر راه شماست کاملاً توجه کنید و اگر ممکن است با آنها برخورد کنید با مانور دادن و پیچاندن فرمان از این برخورد جلوگیری کنید.
رفتار و حرکات پدال ترمز را بررسی کنید.
اگر پدال ترمز در زیر پای شما سفت است و به سختی عمل میکند؛ ابتدا بررسی کنید که به احتمال بسیار ضعیف وسیله ای زیر پایه پدال ترمز گیر نکرده باشد.
برای این کار اگر سرنشین دیگری در اتومبیل قرار دارد، از او بخواهید که زیر پدال گاز را نگاه کند و یا با لمس کردن به وسیله پای خودتان این کار را انجام دهید و برای بررسی پدال ترمز هرگز چشم از جاده برندارید.
اما اگر پدال ترمز زیر پای شما نرم است، شاید سیلندر اصلی آن دچار مشکل شده و یا خراب شده باشد و یا اینکه روغن ترمز کم شده باشد و یا کولیس و غلطک دچار مشکل شده باشد.
در این صورت ممکن است بتوانید با چندین بار فشردن ترمز، کنترل خودرو را در دست بگیرید. پس این کار را حتما امتحان کنید.
سایر خودروها و همچنین عابران پیاده را از این واقعه مطلع سازید.
چراغ خطر اتومبیل را روشن کنید و مرتب چراغ دهید و بوق بزنید تا دیگران بدانند برای اتومبیل شما مشکلی پیش آمده؛ که قابل کنترل نیست.
شیشه های ماشین را پایین دهید؛ تا هم مقاومت هوا بتواند اندکی سرعت شما را کم کند و هم بتوانید با فریاد زدن، دیگران را از مشکل پیش آمده مطلع سازید. تا این را بدانند که خودشان نیز در معرض خطر هستند.
امیدواریم که هیچگاه با چنین مشکلی روبرو نشوید، ولی سعی داریم تا نکات لازم در این مورد را در پست های آینده نیز مرور کنیم.