برای اینکه بتوانید با خودروی خود تعامل درستی داشته باشید و حداکثر استفاده با کمترین دردسر را از آن ببرید، بایستی نسبت به نحوه عملکرد آن تا حدی آشنایی داشته باشید. دینام یا ژنراتور یکی از قسمت های مهم اتومبیل است که سعی میکنیم تا حدی شما را در این مطلب با شیوه کار آن آشنا کنیم.
تولید کننده برق اتومبیل است و برق رسانی به نقاط مختلفِ قطعات برقی ماشین در حین روشن بودن، توسط دینام انجام میشود و وظیفه شارژ باتری خودرو را نیز برعهده دارد.
در صورتی که این قطعه خراب شود باطری ماشین در مدت زمان کوتاهی، تخلیه خواهد شد که این موضوع مشکلاتی در عملکرد خودرو ایجاد خواهد کرد.
دینام دستگاه ساده ایست که از چند بخش کوچک دیگر تشکیل شده و وظیفه آن شارژ باتری و تامین برق خودرو است و نقش حیاتی در اتومبیل دارد.
بعضی وقتها ما با مشکلاتی مانند کم نور شدن چراغ های جلو، لرزیدن آمپر، روشن شدن چراغ روی داشبورد، پیچیدن بوی بد در داخل اتومبیل و حتی صدای قرقر زیر کاپوت مواجه هستیم که همه این علایم به ما می فهماند که مشکلی در این قطعه وجود دارد، که اگر به موقع به آن رسیدگی نکنیم و به آن بی توجهی نشان دهیم ممکن است مشکلات جدی از استارت نزدن تا از کار افتادن اتومبیل را شامل شود.
بیشتر خرابی این قطعه هم به علت سوختن سیم پیچی آرمیچر، دیود، استاتور و یا از بین رفتن زغال دینام است.
هنگامی که دور موتور پایین میآید دینام نمیتواند دائماً باتری را شارژ کند و چون برق وسایل توسط دینام تامین می شود فشار زیادی بر آن وارد شده که این فشار اگر طولانی مدت باشد موجب سوختن دینام میشود.
گرمای هوا و بالا رفتن درجه حرارت موتور و استفاده از کولر خودرو و قرار دادن دور فن کولر اتومبیل به حداکثر دور آن.
اضافه بر این، گیر افتادن در ترافیک سنگین شهرها موجب کاهش سرعت خودرو و کاهش دور موتور و در نتیجه پایین آمدن قدرت تولید برق در این قطعه و خرابی آن خواهد شد.
وسایل برقی که با حداکثر ظرفیت کار میکنند باعث میشود که ذخیره برق باطری به مصرف رسیده و این کمبود برق باید به وسیله این قطعه جبران شود که در بعضی مواقع باعث خرابی آن میگردد.
چراغ هشدار که معمولا در قسمت نشانگرهای اتومبیل قرار دارد و چراغی است که شارژ یا عدم شارژ باتری را نشان می دهد و به همین خاطر به آن چراغ باطری هم میگویند، روشن بودن آن به معنی عدم تولید نیروی الکتریکی و خاموش بودن آن به مفهوم کارکرد و عملکرد صحیح این قطعه و تولید نیروی الکتریکی می باشد و نشان دهنده سلامت در کارکرد آن است.
تمام مطالبی که عنوان شد خلاصه ای بسیار کوتاه از آن چیزی است که شما باید درباره دینام خودرو بدانید. در صورتی که میخواهید اطلاعات بیشتر بدست آورید میتوانید به صفحه ویکی پدیا مراجعه نمایید