ابتدا باید بدانید یک راننده ماهر و مجرب همیشه باید با توجه به شرایط جاده رانندگی کند و اتومبیل خود را برای شرایط جدید پیش از روبه رو شدن با آن آماده و مهیا نماید. رانندگی در روزهای بارانی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
یک راننده خوب، تمام آنچه را که برای شرایط خاص نیاز است، باید برای اتومبیل خود آماده و همه موارد را قبلاً بررسی کند تا در طول مسیر دچار مشکل خاصی نشود و از حوادث احتمالی و بروز مشکلات با مهارت خود و آمادگی خودرو جلوگیری نماید.
در این پست میخواهیم چند نکته کلیدی را درباره چگونگی رانندگی در روزهای بارانی به شما یاد آور شویم. پس با ما تا انتها همراه باشید.
قبل از حرکت (مخصوصاً در هوای ابری و بارانی) برف پاکن های خود را بررسی نمایید.
کار نکردن برف پاک کن ها در طول مسیر رانندگی و به هنگامی که هوا بارانی است، بسیار خطرناک است. پس ابتدا از پر بودن مایع شوینده درون مخزن آب مطمئن شوید و دوم از سالم بودن تیغه های برف پاک کن اطمینان حاصل کنید.
زیرا پس از مدتی تیغه ها فرسوده و کهنه میشوند و دیگر نمیتوانند باران و لکه های روی شیشه را به خوبی پاک کند. پس نیاز به رسیدگی دائم دارند.
برای بهبود دید، در هنگام رانندگی و کاستن از خطر تصادف، چه در هوای مرطوب و بارانی و چه در هوای خشک حتما قبل از حرکت در جاده قسمت داخلی و بیرونی شیشه ها را بخوبی تمیز نمایید.
در بعضی موارد به خاطر وجود آلاینده ها و گرد و غبار، شیشه ها به راحتی و با آب ساده کاملاً تمیز نمی شود. از این رو حتما باید از شوینده های مخصوص کمک بگیرید تا بتوانید روغن ها و لکه ها و مواد چسبنده به شیشه را پاک کرده و تمیز نمایید و حتی بخار بر روی شیشه های داخل را نیز قبل از حرکت کاملاً برطرف کنید تا به هنگام رانندگی دید کافی داشته باشید.
قبل از اقدام به رانندگی در روزهای بارانی به طور خاص، از سالم بودن لاستیکها اطمینان حاصل کنید زیرا تایرها نقش بسیار مهمی در ثبات خودرو و سلامت سرنشینان آن ایفا میکند.
پس باد لاستیک ها را چک کنید و از میزان ساییدگی تایرها اطلاع داشته باشید و در صورت ساییدگی بیش از حد، به فکر رفع عیب باشید. چون هرچقدر آج تایرها کمتر باشد اتومبیل شما در طول مسیر با لغزندگی بیشتری مواجه خواهد شد و حتی بر کیفیت ترمز شما نیز اثر نا مطلوب خواهد گذشت.
در صورت ساییدگی بیش از حد آج لاستیک ها و قبل از به پایان رسیدن عمر مفید، آنها را تعویض کنید.
مورد مهم دیگر این است که حباب هایی که چراغ، درون آن قرار دارد، پس از مدت زمانی ممکن است به وسیله گرد و غبار و یا آلاینده های دیگر کثیف شده باشند.
قبل از حرکت و رانندگی در روزهای بارانی این حباب ها را به خوبی پاک و تمیز کنید تا نور چراغها روشن و شفاف باشد و مسیر شما را به خوبی روشن کند.
زیرا روشن کردن چراغ های خودرو در روزهای بارانی که دید افقی ممکن است به کمتر از ۵۰ متر برسد میتواند به راننده بسیار کمک کند تا مسیر خود را بهتر ببیند.
همچنین لامپ های سوخته چراغ ها را تعویض کنید و اگر خودتان قادر به انجام آن نیستید از یک مکانیک خودرو در این کار کمک بگیرید تا تمام چراغها، از جمله چراغهای جلو، چراغ های عقب، چراغ های راهنما، و … چک شوند.
چراغ های روشن یک اتومبیل به رانندگان دیگر می فهماند که در طول مسیر تنها نیستند و باید با مراقبت بیشتری رانندگی کنند و این رسیدگی در روزهای مه آلود و بارانی بسیار ضروری تر به نظر میرسد.
تا اینجا سعی کردیم نکات مهم و ضروری برای رانندگی در روزهای بارانی را به شما یادآور شویم. در پست های آتی بیشتر به نکات مرتبط با این موضوع خواهیم پرداخت.
آرزو میکنیم در سفرهای نوروزی و تعطیلات با مراقبت از خودروی خود، سفری ایمن داشته باشید.