در قسمت قبلی روشی را برای شستشوی چراغ های خودرو به شما عزیزان توصیه کردیم که در ادامه به تکمیل آن خواهیم پرداخت.
کم توجهی و یا بی توجهی به تمیزی چراغ های اتومبیل دید ما را نسبت به پیرامون و اطراف خودرو کم خواهد کرد که ممکن است در برخی مواقع صدمات و خسارات، حتی جبران ناپذیری را به بار آورد.
پس سعی کنید به این مسئله دقت و توجه بیشتری داشته باشید.
گفتیم که برای شستشوی چراغ های خودرو ابتدا از سنباده ی نرم کمک بگیرید؛ اما اگر سمباده در اختیار نداشتید می توانید از پارچه ی نسبتاً زبری استفاده کنید؛ ولی باز هم مراقب باشید که خط و خشی را بر روی طلق و یا شیشه نیندازید.
دلیل استفاده از سمباده به خاطر از بین بردن لایه ی چسبنده ای است که بر روی چراغ ها ایجاد می شود.
سعی کنید این کار را با حرکات رفت و برگشتی انجام دهید و هر چند ثانیه یک بار جهت و محلی را که تمیز می کنید؛ تغییر دهید تا در اثر تماس زیاد به چراغ ها آسیبی وارد نشود.
عمل سنباده زنی را تا جایی باید ادامه دهید تا تمامی سطح چراغ مات شده و به صورت یک دست درآید.
حالا به کمک یک دستمال نرم و ترجیحاً حوله ای روی چراغ ها را پاک کنید و دقت کنید که همه قسمت ها را مخصوصاً در گوشه ها به خوبی پاک کرده باشید.
اگر این کار را به خوبی انجام داده اید لازم است تا مجدداً با کمی آب گرم و مایع ظرفشویی و یا اسپری شوینده و کمک یک اسفنج روی چراغ ها را شستشو دهید تا تمام لکه های باقیمانده پاک شوند.
اگر احساس کردید که گوشه ها و یا در جاهای دیگر، قسمتهایی هنوز تمیز نشده و نیاز به سمباده دارند؛ در این مرحله از سنباده ی خیلی نرم کمک بگیرید و همانطور که کف را بر روی شیشه ی چراغ ها ایجاد کرده اید در محل های مورد نظر سنباده بزنید تا لایه برداری کار تکمیل شود و بعد هم سطح چراغ ها را با یک دستمال نرم پاک کنید.
پولیش کردن چراغ ها:
پس از شستشوی چراغ های خودرو حالا مرحله براق کردن و شفاف کردن سطح چراغها و طلق ها رسیده است و به کمک پولیش مخصوص این کار که به صورت آماده می توانید آن را تهیه کنید و یا با پولیشی که برای ماشین استفاده می کنید؛ می توانید این کار را انجام دهید.
مقداری پولیش را با کمک یک تکه پنبه بر روی سطح چراغ بمالید و به صورت دورانی آن را بر روی تمامی قسمت های شیشه یا طلق پخش کنید.
این کار را باید تا موقعی ادامه دهید که مطمئن شوید؛ تمامی شیارهای ظریفی که احیاناً در اثر سمباده زنی حاصل شده اند به کمک پولیش پوشانده شده باشند.
در این مرحله باید کاملاً با صبر و حوصله و با دقت عمل کنید؛ اگر حس کردید که مقدار پولیش به کار برده شده کم بوده و تمامی قسمت ها آغشته نشده اند؛ می توانید مجددا مقدار دیگری پولیش بر روی چراغ ها بمالید و با حرکت دورانی دست آن را پخش کنید.
در حین انجام کار خودتان کم کم متوجه شفافیت و درخشندگی سطح چراغ در زیر دستانتان خواهید شد.
اگر مواد پولیش در دسترس نداشتید؛ میتوانید از مقداری خمیردندان ساده کمک بگیرید.
پس برای انجام کار شستشوی چراغ های خودرو و پولیش کاری آن، از یک پارچه یا دستمال حوله ای استفاده کرده و مقداری از خمیر دندان را بر روی آن بمالید؛ یا خمیر دندان را بر روی سطح شیشه و یا طلق چراغ بمالید و بعد آن را به صورت دورانی و با دقت در همه سطوح پخش کنید و این کار را چندین بار تکرار کنید.
این مرحله نیاز به زمان بیشتر و دقت فراوانی دارد تا حاصل کار بهتر و قابل قبول شود.
حالا میتوانید یک دستمال نرم و مرطوب را بر روی چراغ بکشید و سطح چراغ را کاملاً پاک کنید تا اضافات پولیش و یا خمیر دندان از روی چراغ زدوده شود و بعد اجازه دهید تا چراغ خشک شود.
اگر می خواهید چراغ ها دارای درخشندگی و شفافیت خیره کننده ای شوند می توانید مقداری الکل را بر روی چراغ اسپری کرده و با دستمال نرمی آن را خشک کنید.
حالا آخرین مرحله کار را به اتمام رسانده اید و می توانید با نگاه بر چراغ های خودرو خود، از دیدن آن ها لذت ببرید و این روش را برای تمیز کردن چراغ های اتومبیل به دیگران هم توصیه کنید.
تذکر: بهتر است که هر چراغ را به طور جداگانه و مجزا از یکدیگر تمیز کنید و بعد به سراغ چراغ دیگر بروید؛ چون ممکن است وقتی یکی را تمیز می کنید؛ مواد شوینده استفاده شده بر روی دیگر چراغ خشک شده و کار شما را برای تمیز کردن دشوارتر نماید.
هرگز از شوینده های قوی برای این کار استفاده نکنید؛ چون به شیشه خودرو و حتی بر روی رنگ خودرو اثر گذاشته و موجب آسیب دیدن آنها خواهد شد.
بهتر است مایع شوینده را داخل آب ریخته و آن را با آب مخلوط کنید و بعد با کمک یک اسکاچ یا اسفنج آن را برای شستشوی چراغ های خودرو بر روی آن بکشید.