سیبک خودرو جزو قطعاتی هستند که نقش مهمی را در خودرو بازی میکنند و معمولا در سیستم تعلیق خودرو و در سیستم فرمان اتومبیل کاربرد دارند. برای شناخت این قسمت از قطعات خودرو می توانید این پست رو مطالعه کنید.
امیدواریم بتوانیم قدمی هر چند کوچک برای آشنا کردن شما با انواع قطعات خودرو برداشته باشیم. پس کماکان همراه ما بمانید.
یکی از مهمترین قسمت های خودروست که نقش مهمی را در حرکت آن ایفا میکند. سیبک خودرو یک قطعه ی فلزی است که به آن یک بازو متصل شده است. این قطعه ی کروی در درون یک محفظه ی فولادی قرار گرفته که اطراف آن با بوش های پلاستیکی پوشانده شده است و حرکت دورانی می کند.
این حرکت دورانی باعث میشود تا قطعه ای که در قسمت بازوی سیبک متصل شده است، توانایی حرکت به طرفین و بالا پایین را به طور همزمان داشته باشند. این قطعه نقش مهمی را در سیستم تعلیق خودرو و فرمان پذیری آن نیز بازی می کند.
وقتی که شما فرمان را به یک جهت می چرخانید سیبک خودرو میتواند، این حرکت را به چرخ ها انتقال دهد و از طرف دیگر در جهت بالا و پایین سبب می شود که در هنگام حرکت خودرو در دست انداز ها و سطوح ناهموار از انعطاف پذیری مورد نیاز نیز برخوردار شود.
سیبک خودرو علاوه بر متصل کردن چرخ ها به سیستم تعلیق، واسطه ای برای چرخیدن چرخ ها هم خواهد بود. این قطعه ی کروی شکل، باعث چرخیدن چند محور مجزا به صورت همزمان نیز می شود. سیبک ها قابلیت ساپورت مقداری از وزن خودرو را دارا هستند.
آن ها از یک سو به طبق از سوی دیگر به متعلقات چرخ متصل میشوند و این قطعات نقش بسیار مهمی را در حرکت خود رو ایفا می کنند. سیبک در سیستم تعلیق خودرو میان بدنه و چرخ های خودرو قرار گرفته است و به منظور برآورده کردن اهداف مهمی در خودرو به کار گرفته می شود.
در یک سیستم تعلیق نیاز است که یک اتصال علاوه بر استحکام کافی امکان حرکت چرخشی را نیز داشته باشد.پس برای این منظور از اتصالی به نام سیبک استفاده می شود. این وسیله در چند قسمت از خود را به کار گرفته شده و فقط مخصوص سیستم تعلیق نمی باشند. این قطعات اگرچه که شبیه به هم هستند، اما وظایف خاص خود را در هر قسمت از اتومبیل اجرا می کنند.
بعضی از سیبک ها فقط در محور جلو وبر سر هر طبق دیده میشوند. البته سیبک هایی را هم میتوانید در اتصالات میل فرمان ببینید، که کوچکتر از و سیبک های سیستم تعلیق هستند. این را هم خوب است اضافه کنیم که معمولاً اکثر سیبک ها نیاز به نگهداری ندارند.
اگر این علائم را در سیبک خودرو مشاهده کردید، بهتر است هر چه سریعتر نصبت به تعویض سیبک اقدام کنید:
زنگ زدگی یا خوردگی شدید سیبک
هرز شدن مهره و یا خرابی رزوه ی پیچ سیبک
پارگی گردگیر و نفوذ گرد و غبار به داخل سیبک
لقی و سایش بیش از حد قطعات داخلی سیبک در اثر مرور زمان و کارکرد بالا
ترک خوردگی پوسته ی سیبک فرمان، که ناشی از ضربات شدید در تصادفات یا عبور از مسیرهای پر دست انداز و ناهموار است.
شکستن سیبک: که باعث هرزگردی فرمان و عدم فرمان پذیری خودرو خواهد شد.
بهرحال اگر این قطعه دچار مشکل جدی شود، رانندگی با خودرو امکان پذیر نخواهد بود و در نتیجه باید به فکر تعمیر و یا تعویض سیبک خودرو باشید.