در این پست قسمت های مختلف فرمان هیدرولیکی خودرو را به شما معرفی خواهیم کرد و در مورد این سیستم توضیحات بیشتری را ارائه خواهیم نمود.
اما شاید لازم باشد در ابتدا کمی هم در مورد معایب این سیستم از خودرو که امروزه خیلی مورد استفاده است، صحبت کنیم.
چون هیچگاه در مورد هر چه که بکار می گیریم همه حسن و خوبی نخواهد بود و در کنار فواید هر تکنولوژی، نقائصی هم در کار خواهد بود.
به هر حال با ما همراه باشید.
در یک سیستم فرمان هیدرولیکی؛ معمولاً یک مجموعه شیر تنظیم و یک سیلندر، مخزن های کمکی، شیلنگهای روغن تحت فشار جزئی لاینفک از این سیستم محسوب میشوند.
در بعضی از دستگاه هیدرولیک یک سیستم خنک کننده هم هست که سبب خنک شدن روغن هیدرولیک خواهد شد و این امر، باعث جلوگیری از آسیب پذیری پره های پمپ، کاسه نمدها و…. و سایر قطعاتی میشود که در مدار روغن هیدرولیک قرار خواهد گرفت.
یکی از قویترین پمپ ها پمپ پره ای ست که پمپ هیدرولیک نمونهای از این پمپ ها به شمار می رود در پمپ های هیدرولیک دو قطعه وجود دارد که به ماه و ستاره معروف است.
ستاره در درون ماه که یک مدار بیضی شکل است می چرخد و روغن بین این دو قرار میگیرد و چون ماه به شکل بیضی است سبب می گردد که ستاره در دو نقطه به لبه های ماه نزدیک شود.
ولی به ازای آن، در دو نقطه هم به شکل فاصله دار تر قرار می گیرد.
روغن در دو قسمتی که فاصله کم است، تحت فشار بین پرده های ستاره و ماه قرار میگیرد و با نیروی زیادی از محفظه خارج شده و همین عمل سبب چرخش آسان تر و راحت تر در فرمان خودرو خواهد شد.
گفتیم که در فرمان هیدرولیکی خودرو از مایع تحت فشار که همان روغن هیدرولیک است برای به حرکت درآوردن راحت تر فرمان استفاده می شود.
پمپ، داخل یک مخزن پر از روغن قرار گرفته و به وسیله دو عدد شیلنگ به جعبه فرمان هیدرولیک متصل شده است.
یکی از این شیلنگ ها برای انتقال روغن به جعبه فرمان و دیگری هم برای برگشت روغن به مخزن هیدرولیک است که در اصطلاح به لوله های رفت و برگشت روغن معروف هستند.
قسمت ها و قطعاتی که به طور معمول در یک فرمان هیدرولیکی قرار دارند عبارتند از:
سیستم هیدرولیک خودرو دارای مزایای زیادی است که بعدا به آن و در جای خود خواهیم پرداخت، اما برخی از معایب این سیستم عبارتند از:
آلودگی محیط زیست
آلودگی محیط زیست به واسطه ی ریختن روغن هیدرولیک و پخش شدن در محیط زیست یکی از مضرات و معایب این سیستم است.
زیاد شدن دما
زیاد شدن دما، سبب پایین آمدن کیفیت سیستم هیدرولیک خواهد شد و دما تأثیر منفی بر عملکرد این سیستم خواهد گذاشت.
احتمال آتش سوزی
با افزایش دمای خودرو و نشتی روغن در خودرو احتمال آتش سوزی نیز افزایش مییابد، که جزو نکات منفی این سیستم به شمار می آید.
حساسیت به گرد و غبار
روغن هیدرولیک به گرد و غبار بسیار حساس است و در صورت آلوده شدن به آن، روغن با کاهش عملکرد خود روبهرو خواهد شد.
پس به صورت تیتروار باید اشاره کرد:
آلودگی محیط زیست، حساسیت به گرد و غبار و آلوده کننده ها، امکان آتش سوزی در صورت نشتی روغن، امکان صدمات فیزیکی در صورت نشتی روغن، امکان بروز خطر در اثر رعایت نکردن استانداردها و وابستگی کیفیت عملکرد سیستم هیدرولیک به دما از معایب فرمان هیدرولیکی خودرو هستند.