حالا که با عملکرد کاسه نمد بیشتر آشنا شدید بهتر دیدیم تا انواع کاسه نمدها را نیز به شما معرفی کنیم؛ تا شناخت بهتری از این قطعه داشته باشید.
دقت کنید که استفاده از کاسه نمد صرفا به خودرو محدود نمی شود بلکه این وسیله در صنایع و وسایل دیگر کاربردهای مخصوص به خود را دارد.
انواع کاسه نمدها از مواد مختلفی ساخته می شوند؛ که بر حسب جای مورد استفاده از ترکیب انواع پلاستیک و لاستیک و ترکیب فلزات و مواد گوناگون دیگر ساخته می شوند.
انواع کاسه نمد عبارتند از:
کاسه نمد سیلیکونی:
در کاسه نمد های سیلیکونی قدرت جذب روغن پایین است. این نوع کاسه نمدها در بازه دمایی ۵۰ تا ۱۸۰ درجه سانتیگراد عملکرد بسیار خوبی از خود نشان دادهاند.
کاسه نمد پلی یورتان:
که این نوع مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربات ناگهانی، پارگی، فرسایش و گریس کاری دارند.
کاسه نمد چرمی:
چرم قدرت بالایی در جذب روغن دارد و به دلیل نرمی که دارد؛ انعطاف خوبی را برای اصطکاک بین دو جسم سخت ایجاد میکند. این کاسه نمدها در دمای بین ۷۰ تا ۱۰۰ درجه سانتی گراد مقاومت بالایی را از خود به نمایش می گذارند.
کاسه نمد NBR:
نمونه ی دیگری از کاسه نمدها که در دستگاههای صنعتی که دارای حرارت بالایی نیستند مورد استفاده است؛ که اینگونه کاسه نمدها به NBR و یا کاسه نمد معمولی معروف هستند.
بازه دمایی و عملکرد این کاسه نمدها بین ۵۵ تا ۱۰۵ درجه سانتیگراد است و این نوع کاسه نمدها بیشتر در دسترس بوده و جزو پر استفاده ترین نوع کاسه نمد ها به شمار می روند.
کاسه نمد PU:
این نوع کاسه نمدها از استحکام و مقاومت بسیار بالایی در برابر فشار برخوردارند و قابلیت تحمل دمایی آنها بین ۴۵ تا ۱۰۰ درجه سانتی گراد است.
کاسه نمد ACM:
مواد تشکیل دهنده این کاسه نمدها ترکیبی از جنس NBR و لاستیک آکرولیک است و تا دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد مقاومت دمایی دارند و از ویژگیهای این کاسه نمدها همان مقاومت بسیار بالای آنهاست.
در هر ماشین صنعتی، خودرو و یا به طور کلی هر وسیله دیگر، جنس کاسه نمد بکار رفته متغیر است؛ که بسته به حرارت، دما و یا فشار از آن استفاده می شود.
مثلاً در دماهای بالا، از نوع سیلیکونی که مخصوص حرارت و دماست استفاده میشود.
اما اگر دما و حرارت بالای ۲۵۰ درجه باشد از کاسه نمد وایتون کمک گرفته میشود.
در برخی مواقع هم در ماشینهای صنعتی یا بعضی از جاهای خودرو، به علت خشک بودن و فشار گاز کولر خودرو باید از کاسه نمد کربنی استفاده کنند، چون کربن جلوی فشار بالا را به دلیل جذب کربن روی شفت میگیرد.
در برخی مواقع که کاسه نمد در معرض آب قرار گیرد؛ از انواع کاسه نمدها با فنر استیل استفاده می شود که زنگ نمی زنند.
در جایی که شفت، حرکت رفت و برگشتی دارد؛ از کاسه نمد های دو فنره، به دلیل کار کردن شفت در دو طرف دستگاه کمک گرفته میشود؛ مثل کمک موتورسیکلتها و خودروها یا هر جای دیگری که شفت حرکت رفت و برگشتی پیدا می کند.
شرایط و مکان و محل قرارگیری این قطعه، جنس آن، نوع سیالات و موادی که با این قطعه در تماس هستند؛ بسته به نوع وسیله و یا موتوری که در آن به کار خواهد رفت، دسته بندی خواهد شد.
در پست بعدی در سایت اتو کلینیک رضایی متخصص در امور شاسی کشی، رنگ بدنه ی خودرو، اتاق رنگ کوره، پولیش کاری و….با کادری مجرب و خبره با ما همراه باشید در ادامه با علائم خرابی در کاسه نمد خودرو.