حتما به عنوان یک راننده می دانید که روغن موتور خودروی شما نقش مهمی در عملکرد بهینه و سالم موتور خودرویتان ایفا می کنید و در این پست می خواهیم به چگونگی و نحوه تعویض روغن ماشین به صورت مرحله به مرحله اشاره کنیم. تا پایان همراه ما باشید.
البته ساده ترین کار این است که برای تعویض روغن ماشین به یک تعویض روغنی رفته و با کمترین مشکل، به وسیله مکانیک روغن را تعویض کنید.
اما در شرایط خاص شاید مجبور شوید که تعویض روغن ماشین رو خودتان انجام دهید.
پس بهتر است کمی در مورد آن اطلاعات لازم را داشته باشید.
ابتدا در جایی مسطح و بدون شیب ماشین را پارک کنید و موتور را خاموش نمایید و مطمئن شوید موتور را حداقل ۵ دقیقه خاموش نگه داشته اید.
کاپوت را باز کنید و میله تراز روغن (گیج روغن) را برداشته و ابتدا آن را با دستمالی تمیز کنید.
سپس به آرامی میله تراز را تا انتها در مخزن روغن فرو کنید و دوباره آن را بیرون آورید.
سطح روغن می باید بین خطوط مشخص شده که در روی میله تراز نشانه گذاری شده است، قرار بگیرد.
اگر سطح روغن به علامت پایین میله نزدیک بود، باید روغن موتور ماشین را بیشتر کنید.
برای انجام این کار درپوش فیلتر را بردارید و روغن را در آن بریزید و بگذارید تا به انتهای موتور برسد. دوباره سطح روغن را اندازه گیری کنید و توجه داشته باشید بیشتر از اندازه روغن اضافه نکنید.
بهترین فاصله برای اندازه گیری روغن موتور هر ماه و یا لااقل قبل از رفتن به سفرهای طولانی است.
نکته دیگری که باید به آن توجه ویژه ای د اشته باشید و بسیار حائز اهمیت است، مسئله انتخاب یک روغن موتور ماشین مناسب برای خودروی شماست.
اینکه برای هر خودرو فارغ از نوع و حجم موتور آن یک روغن استفاده شود، بسیار اشتباه است. در هنگام انتخاب روغن موتور مناسب برای خودروی خود باید قبل از قیمت به کیفیت و همخوانی روغن موتور با وضعیت و توان موتور خودروی خود توجه نمایید.
برای کنترل کیفیت روغن موتور خودرو میتوانید از یک آزمایش ساده استفاده کنید.
بدین ترتیب که وقتی که میله تراز (یا همان نشانگر که به آن گیج روغن هم گفته میشود) را درون روغن فرو بردید و آن را درآوردید قطره ای از روغن را بین انگشتان دست خود قرار دهید.
سپس انگشتان دست خود را به هم ساییده و آن را باز و بسته کنید و از میزان چسبندگی و کشش روغن مطمئن شوید.
در این حالت روغن نباید زیاد رقیق باشد و نه زیاد و بیش از حد چسبندگی داشته و سفت باشد.
در ضمن یک چراغ مخصوص هشدار وضعیت روغن در پنل پشت فرمان جاسازی شده است تا در موارد اضطراری به راننده هشدار بدهد که سطح روغن کمتر از حد مجاز است.
اما دقت کنید که قبل از روشن شدن این چراغ هشدار دهنده به داد روغن موتور ماشین برسید تا اتومبیل شما به مشکلات جدی گرفتار نشود.
سعی ما بر این بود که در دو پست منتشر شده درباره روغن موتور ماشین، اطلاعات مختصر و در عین حال مفیدی را به شما عزیزان منتقل نماییم.
در پست های آتی به مسائل دیگر مرتبط با این موضوع خواهیم پرداخت.
با ما در سایت اتوکلینیک رضایی همراه باشید.