در این پست شما عزیزان را با تاثیری که کارکرد شمع های اتومبیل بر روی قسمت های دیگر خودرو خواهند داشت و تفاوتی که میان شمع سوزنی و معمولی وجود دارد آشنا خواهیم کرد.
برای دانستن همه چیز در مورد قطعات مختلف اتومبیل، لازم است که تمامی مطالب ارائه شده را مطالعه کنید تا دانش شما در مورد هر کدام از بخش ها، تقریبا جامع و کامل گردد.
در مورد شمع خودرو هم بهتر است تا تمامی پست های مربوط به این قطعه از خودرو را مطالعه کنید تا به آنچه که می خواهید دست یابید؛ پس تا پایان همراه ما بمانید.
ابتدا باید این نکته را متذکر شویم که کوچکترین مشکلات به وجود آمده در موتور خودرو، اولین نشانه ها و علامت خود را بر روی شمع ها بر جای گذاشته و نشان خواهند داد.
شما با یک بررسی ساده و ظاهری و فقط با نگاه کردن به شمع های اتومبیل می توانید سلامت بسیاری از قطعات موتور را بررسی کرده و به آن پی ببرید و قبل از اینکه هر کدام از آن ها دچار مشکل و آسیب دیدگی شدید و جدی شوند آنها را برطرف کنید.
حتی در برخی موارد از بین رفتن الکترودهای شمع را هم با همین بازدید چشمی، می توانید مشاهده کنید؛ که همه این موارد عواملی هستند که عملکرد شمع خودرو را با مشکل مواجه خواهند کرد.
رسوب گرفتن سر شمع، دوده زدن، سیاه شدن سر شمع، روغن زدن شمع و…. موجب کارکرد نامناسب و نامطلوب شمع های خودرو خواهد شد.
ضمن اینکه بوجود آمدن هر یک از این علامت ها بر روی شمع، دلیل بر وجود یک یا چندین نقص در بخش های مختلف خودرو می تواند باشد.
عملکرد درست شمع ها شدیداً بر روی خروجی موتور تاثیرگذار است و میتواند بر عوامل دیگری مانند:
هم تاثیرگذار باشد.
از اولین علائم خرابی شمع موتور خودرو می توان به استارت نخوردن درست خودرو، دیر روشن شدن موتور، کاهش شتاب در خودرو، افزایش یافتن مصرف سوخت، خام سوزی موتور، کارکرد نامنظم موتور خودرو و…. اشاره کرد.
شمع های اتومبیل که در بازار موجود و رایج هستند؛ اغلب از نوع شمع های معمولی هستند که به سبب تخت بودن الکترود مثبت در آنها، جرقه به صورت کاملاً منظم انجام نمی شود که همین موضوع سبب ایجاد خام سوزی و بالا رفتن مصرف سوخت نیز میشود.
تحمل دمایی در اینگونه شمعها، معادل با ۴۰۰ درجه سانتیگراد است و نهایتاً عمر مفید آنها به ۳۰ هزار کیلومتر خواهد رسید.
اما شمع هایی که به شکل سوزنی تولید میشوند؛ الکترود مثبت در این نوع از شمع ها نوک تیز و به شکل سوزن است.
همین عامل، یعنی شکل و خصوصیات اینگونه شمع ها سبب می گردد تا جرقه حاصل از شمع، بسیار دقیق و در زمان مناسب و در راستای سیلندر قرار گرفته و انجام شود.
ضمن اینکه شمع های سوزنی خیلی قوی تر از شمع های معمولی عمل می کنند؛ چون زمانی که جرقه زنی قوی تر انجام گیرد؛ شعله حاصل از انفجار، بزرگ تر بوده و در نتیجه این عملکرد خوب و مناسب، بنزین در داخل سیلندر به طور کامل سوخته و تمامی انرژی آن آزاد شده و حاصل کار مطلوب تر خواهد بود.
باید متذکر شویم که البته شمع های سوزنی بیشتر در خودروهای توربوشارژر مورد استفاده قرار می گیرند.
به هر حال بخاطر تاثیر گذاری شمع های اتومبیل بر دیگر بخش های آن هیچگاه نباید از آن ها غافل شویم و با بررسی و تعویض به موقع شمع ها، به حفظ امنیت و سلامت خود و سرنشینان و همینطور اتومبیل مان کمک کنیم.