در ادامه و تکمیل مباحث قبلی در این پست به معرفی دیگر اجزا مهم سپر خودرو و همینطور چگونگی ترمیم و تعمیر سپر خواهیم پرداخت. اگر می خواهید دانسته های خود را در این زمینه کامل کنید همراهمان باشید.
در مطلب قبلی بعضی از اجزا مهم سپر خودرو را به صورت مختصر تعریف کردیم، اما به دو قسمت اساسی و مهم در اینجا اشاره ای خواهیم داشت.
تقویتی و ضربه گیر سپر خودرو:
از دیگر اجزاء مهم سپر خودرو تقویتی و ضربه گیر خودروست. این قسمت در واقع ستون سپر محسوب می شود. چون این ضربه گیر است که با توجه به نوع ساخت و دقت در طراحی انجام شده در آن، باعث دفع ضربه و صدمات وارده در موقع تصادف شده و از انتقال ضربه به بدنه ی خودرو جلوگیری می کند و بدون اغراق باید گفت کار اصلی سپر را برعهده دارد.
این قطعه که یکی از قسمت های خودرو محسوب می شود، در زیر سپر خودرو قرار میگیرد و جنس آن میتواند، از فلز، پلاستیک و یا فوم باشد. توجه داشته باشید که وجود هرگونه ترک یا شکستگی در این قسمت، باعث انتقال و وارد شدن ضربه به بدنه ی خودرو در تصادفات بعدی خواهد شد.
این قسمت قابل تعمیر نیست بلکه در صورت شکسته شدن آن، که در اثر بالا بودن ضربه در هنگام تصادف روی می دهد و طبیعی هم هست، باید آن را با یک قطعه نو و استاندارد تعویض کنید.
اسپویلر سپر:
این قسمت که از اجزا مهم سپر خودرو محسوب می شود، بر روی درب صندوق عقب تعبیه میشود و وظیفه ی کنترل هوای اطراف اتومبیل را به عهده دارد. این قطعه از ایجاد هوای ناموزون در اطراف، مخصوصاً در عقب اتومبیل جلوگیری می کند و باعث می شود که ماشین در سرعت های بالا هم وضعیت پایداری را داشته باشد.
معمولا این قطعه در زیر سپر خودرو نصب می شود و باعث کنترل هوای وارد شده به زیر خودرو نیز می گردد.
تعمیر و یا ترمیم سپر خودرو بستگی به ضرباتی دارد که به آن وارد می شود. علاوه بر آن مسئله ی دیگری که در این امر دخالت دارد، نوع جنس سپر است.
وقتی که شدت ضربات در حین تصادف و برخورد، آنقدر زیاد باشد که باعث شکستگی شود، در این صورت باید نسبت به تعویض قسمت ها و قطعات شکسته ی آن اقدام کنید.
ولی اگر سپر بر اثر ضربات فقط آسیب جزئی دیده و دچار خراشیدگی شده باشد، پس در این صورت با پولیش خش گیر می توانید آن را ترمیم کنید.
بعضی از سپرها که از جنس کامپوزیت و پلاستیک هستند، اغلب از دو تا سه لایه ی فایبرگلاس ساخته میشوند که مقاومت بیشتری در برابر ضربات از خود نشان می دهند و اگر دچار خش و خراش شده باشند، با استفاده از پولیش خشن پلاستیکی می توانید، نقاط آسیب دیده را ترمیم کنید.
حتی در جاهایی که با آب کروم روی قسمتهای فلزی سپر را پوشانده اند، میتوانید با استفاده از پولیش مخصوص فلزات نسبت به خش گیری آن نیز اقدام کنید. اما در اتومبیل هایی که سپر آنها از آلیاژهای فلزی ساخته شدهاند، تعمیر و ترمیم فرآیند سختتر و مشکلتری را خواهد داشت.
ولی توصیه می کنیم اگر احیاناً نیاز به تعویض قطعات و قسمتهای سپر پیدا کردید، حتما از شرکت های معتبر آنها را تهیه کنید. چون این قطعات در این کارخانه ها با آخرین تکنولوژی روز دنیا ساخته و در تولید آنها از مواد درجه یک و همینطور رنگ آمیزی با کیفیت بهره برده شده است.