اون خودرو رو ببین توی روز روشن چراغ هاشو روشن کرده!!! حتما برای خودنمایی و جلب توجه این کارو کرده. شایدم نمی دونه که چراغ های ماشینش روشنه!!!. بله این چراغ های روشنایی در روز یا همان دی لایت است؛ که شاید برخورد خیلی از افراد در مواجه با آن اینگونه باشد. چرا که آگاهی و اطلاعات درستی از این فناوری روز دنیا ندارند.
اگر مایلید مطالب بیشتری در این زمینه بدانید بهتر است این پست را مطالعه کنید.
ایده ی استفاده از چراغ های دی لایت در سال ۱۹۷۰ میلادی برای نخستین بار در کشورهایی مانند کانادا و نروژ مطرح شد. چرا که این کشورها در شمال کره زمین واقع شده اند و همانطور که می دانید اکثر آنها همیشه دارای هوایی مه آلود و برفی هستند. طوری که حتی در طول روز هم نور کافی وجود ندارد تا بتوانند به راحتی خودروها و عابران را مشاهده کرده و تشخیص دهند.
چراغ های دی لایت کمک میکردند که در طول روز که هوا مه آلود وبرفی بود و نور کافی وجود نداشت، خودروها و عابران به راحتی تشخیص داده شوند. در کشورهای حوزه اسکاندیناوی هم به علت شرایط خاص آب و هوایی و مه آلود بودن دائم هوا، روشن بودن این چراغ ها در طول روز و در تمام طول سال اجباری اعلام شد.
در دهه ی ۹۰ میلادی هم استفاده از این تجهیز در آمریکا شروع شد و در سال ۲۰۰۸ میلادی استفاده از این صنعت در خودروهای تولید آمریکا اجباری اعلام شد.
در اروپا هم در سال ۲۰۱۱ میلادی به بعد استفاده از دی لایت در خودروها تقریباً به یک استاندارد قابل قبول در صنعت خودروسازی تبدیل شد.
حتما این سوال برایتان پیش خواهد آمد، که در کشورهایی با شرایط خاص جوی شاید استفاده از چراغهای روشنایی روز یا دی لایت توجیه داشته باشد، اما در آمریکا و اروپا چطور؟
در سال ۲۰۰۸ طی تحقیقاتی که اداره ی امنیت ایالات متحده انجام داد، مشخص شد که تعداد تصادفات خودروها با دوچرخه سوارها و عابرین پیاده رو به افزایش است و این در حالی بود که وقتی برخی خودروها از چراغ های روشنایی در روز استفاده میکردند، توجه عابران و دوچرخه سواران و حتی خودروهای دیگر بیشتر جلب شده و همین امر سبب دقت و توجه بیشتر و تصادفات کمتری می شد.
بنابراین چاره کار در استفاده از چراغهای دی لایت بود. با این کار عابران و افراد دوچرخه سوار در برابر خودروها محافظت می شدند و حوادث و تصادفات کمتری اتفاق می افتاد.
این را هم اضافه می کنیم که در حال حاضر در کشورهای آمریکایی و اروپایی خودروهایی که از چراغ های دی لایت استفاده می کنند، حق بیمه ی کمتری را می پردازند. زیرا استفاده از این چراغ ها برای جلب توجه به عابرین پیاده و راننده های عبوری در طول روز می باشد.
این چراغ ها همزمان با روشن شدن خودرو روشن می شوند و در همه حال در خودرو چراغ روشنی وجود دارد. خواصی مانند:
چند حالته بودن چراغ های دی لایت از محاسنی است که در این گونه چراغ ها می یابید.
شاید فکر کنید با این ویژگیها، پس این چراغ ها باید گران قیمت نیز باشند. اما باید بگوییم نسبت به محاسن و ویژگیهایی که دارند، از قیمت بالایی برخوردار نیستند.
اگر در خیابانها به ماشینهایی که از این صنعت استفاده کرده اند توجه کرده باشید، متوجه می شوید که چگونه توجه همگان را به خود جلب می کنند و این دقیقا همان چیزی است که طراحان این چراغ ها مدنظر داشته اند. البته امروزه از دی لایت بیشتر در خودروهای لوکس استفاده می شود.