اگر با ما همراه بوده باشید، در پست های قبلی درباره انواع رنگ کوره ای و همچنین اتاق رنگ کوره ای مطالبی را به صورت مختصر و کاربردی بیان کردیم. در این پست درباره شیوه ساخت رنگ کوره ای و مسائل مربوط به آن توضیحاتی را ارائه خواهیم داد.
امیدواریم که مطالب عنوان شده برای شما مفید و قابل بهره برداری باشد.
قبل از شروع بحث، دوباره به این موضوع اشاره میکنیم که اتوکلینیک رضایی مجهز به اتاق رنگ کوره ای و ادوات پیشرفته در این زمینه است و چنانچه در شهر تهران هستید و قصد دارید از رنگ کوره ای برای خودروی خود استفاده نمایید حتما به اتو کلینیک رضایی مراجعه نمایید.
برای ساخت رنگ کوره ای از چند رنگ پایه استفاده می کنند که به متداول ترین این رنگ ها اشاره می کنیم.
این رنگ پایه، استفاده شده برای رنگ کوره ای دارای مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی، حلال ها، عوامل جوی و همچنین دارای چسبندگی فوق العاده است که در فلزات آهنی و غیر آهنی مورد استفاده قرار می گیرد.
این گروه از رنگ ها بر پایه روغن های خشک نشونده، مانند روغن کرچک و نارگیل و یا بر پایه روغن های نیمه خشک مانند روغن سویا، و از ترکیب آن با رنگ های پایه آلکیدی و آمینوزرین می باشد.
از مزایای آمینوزرین، تحکیم و ماندگاری و مقاومت شیمیایی است که در رنگ بسیار تاثیرگذار بوده و در ساخت رنگ کوره ای از آن استفاده میشود.
رنگهای کوره ای که با استفاده از آلکید آمین برای بدنه خودرو ها ساخته می شوند، بسیار مقاوم هستند و قابلیت مقاومت تا ۱۹۰ درجه سانتیگراد را دارا می باشند.
این رنگ، از ترکیب گرای استر با رزین های آپوکسی و اسیدهای چرب ساخته می شود و مزیت استفاده از ذرات آپوکسی استر این است که وقتی از اسیدهای چرب غیر اشباع استفاده میشود، رزین های قابل مصرف در محیط هوا خشک خواهند شد.
اگر بخواهید در ساخت رنگ کوره ای برای بدنه خودرو، چسبندگی خوبی را ایجاد کنید، می توانید از ترکیب آپوکسی استر و رزین ملامین فرمالدئید و اوره فرمالدئید کوره ای استفاده کنید.
که ویژگی هایی مانند مقاومت شیمیایی بالا در آنها به وجود میآید و در مقایسه با پوششهای رنگ آلکید آمین، انعطاف پذیری و مقاومت در برابر ضربه در این نوع رنگ بیشتر خواهد شد.
این پای رنگ در دمای ۱۷۰ تا ۱۸۰ درجه سانتیگراد پخته میشود.
اگر نیاز به پوششی مقاوم مانند رنگ کوره ای داشتیم، اما اتاق کوره ای در اختیار نبود، می توانیم از رنگ آپوکسی هوا خشک (که رنگی مایع است) استفاده کنیم و آن را با پیستوله روی قطعه مورد نظر پاشیده و بدون نیاز به کوره و در مجاورت با هوا خشک کنیم.
این رنگ، از دو ماده بیس که رزین اصلی است و هاردنر که سخت کننده است ترکیب شده و هر قدر درصد هاردنر در آن بیشتر باشد رنگ زودتر سخت و خشک می شود.
مقدار نسبت مخلوط کردن هاردنر به رزین بر روی گالن آن نوشته شده و پس از مخلوط کردن و رقیق کردن آن توسط تینر مخصوص اپوکسی، باید بلافاصله توسط کمپرسور و یا پیستوله پاشیده شود.
بعد از شش ساعت خشک شده و بعد از ۲۴ ساعت هم کاملا سخت و مقاوم خواهند شد.
البته باید گفت این رنگ از رنگ کوره ای قیمت بالاتری دارد.