صفحه کلاچ یکی از پر مصرف ترین قطعات به خصوص میان رانندگان وسایل حمل و نقل عمومی مثل تاکسی است. متاسفانه عموما عمر مفید صفحه کلاچ ماشین در بین این خودرو ها کم است و معمولاً بخشی از آن به دلیل عدم رعایت برخی موارد توسط رانندگان است.
در این پست می خواهیم به مواردی اشاره کنیم که کمک کند تا عمر مفید صفحه کلاچ ماشین را افزایش دهیم. پس با ما همراه باشید.
تعویض کردن دنده به شکل صحیح آن
تعویض دنده بدون فشردن پدال کلاچ، بدترین کاری است که باعث آسیب رسیدن به صفحه کِلاچ خواهد شد. اما حتی عوض کردن دنده قبل از فشردن کامل پدال کلاج و یا برداشتن پا از روی آن پیش از آن که دنده به صورت کامل جا بیفتد باعث صدمه جدی به صفحه کِلاچ خواهد شد.
توقف خودرو در سربالایی با کمک گرفتن از کلاچ
وقتی که در یک سربالایی تند قرار میگیرید و ماشین به عقب حرکت میکند شما با فشار کمی که به پدال کلاچ میآورید عمل ترمز کردن را نه به صورت کامل بلکه نصفه نیمه انجام می دهید.
این عمل بدون فشردن پدال ترمز اتفاق میافتد و باعث خرابی صفحه کلاچ میشود.
پس هیچگاه از کلاچ برای نگه داشتن خودرو در سربالایی استفاده نکنید. چون باعث سوختن صفحه کلاچ می شود.
در این مواقع می توانید از ترمز دستی برای عدم حرکت به عقب خودرو استفاده کنید.
بی جا و بی مورد استفاده کردن از پدال کلاچ
بعد از تعویض دنده پای خود را کاملا از روی پدال کلاچ بردارید. هر چقدر که زمان عوض کردن دنده و فشردن و رها کردن کلاچ کمتر باشد، عمر مفید صفحه کلاچ بیشتر خواهد شد و باید بدانید وقتی پدال کلاچ کاملا بالا نیامده به معنی استفاده از کلاچ است.
سوزاندن صفحه کلاچ
وقتی با کمک اتومبیل خود بارهای سنگینی را می کشید و جابه جا می کنید و یا اینکه تیکاف می کنید یعنی اینکه لاستیک های اتومبیل خود را در جا به حرکت میاندازید، باعث میشوید که حداکثر آسیب را به صفحه کِلاچ وارد کنید.
موقع کشیدن اجسام سنگین با اتومبیل تان به دقت فراوان و به آرامی دنده را تعویض کنید تا فرسودگی کلاچ را به حداقل خود کاهش دهید و از تیکاف کردن هم بپرهیزید تا عمر کلاچ بیشتر شود.
کامل نکردن تعویض دنده قبل از برداشتن پا از روی پدال کلاچ
در این صورت باعث خرابی و فرسودگی زودهنگام کِلاچ و کج شدن دیسک و بی ثباتی و گرمای بیش از حد خواهد شد و نهایت باعث خشکی و خرابی صفحه کِلاچ می شود.
رانندگی کردن در ترافیک های سنگین و ترمز گرفتن های متعدد
با شتاب و سرعت زیاد رانندگی کردن
پا گذاشتن بی مورد روی پدال کلاچ
در موقع رانندگی، پس از تعویض دنده پای خود را از روی پدال کلاچ بردارید و در حین رانندگی پای خود را روی کلاچ نگذارید تماس پای شما با پدال کلاچ موجب درگیری صفحه کِلاچ شده و عمر صفحه کلاچ را کاهش می دهد.