در پستهای قبلی در مورد پمپ سوخت خودرو و چگونگی عملکرد آن صحبت کردیم؛ اما باید بدانیم عوامل خرابی پمپ بنزین چیست و چه چیزهایی باعث میشود که پمپ اتومبیل ما خراب شود.
اگر هم این قطعه خراب شده است، علائم خرابی آن را نیز باید بشناسیم. پس برای شناخت این عوامل و این علائم همراه ما باشید.
درباره ی پمپ سوخت در اتومبیل توضیحاتی را ارائه کردیم و مشخص شد که وظیفه اصلی این قطعه از خودرو پمپاژ بنزین درون باک و رساندن سوخت با کمک قطعات دیگر به ماشین است.
این قسمت هم ممکن است مانند دیگر قسمت های یک خودرو صدمه دیده و خراب شود، ولی چه عواملی سبب ایجاد عیب و خرابی در این قطعه خواهد شد؟
در صدد هستیم تا برخی از عوامل خرابی پمپ سوخت خودرو را به شما معرفی کنیم.
که عبارتند از:
سوخت کم خودرو
پایین بودن سطح بنزین در هر خودرویی باعث مشکل در اتومبیل و یکی از عوامل خرابی پمپ سوخت در خودرو محسوب میشود.
چون وقتی که مقدار سوخت کم باشد، این قطعه که با سوخت کار می کند و کارش پمپاژ بنزین درون پاک است؛ خود به خود از کار خواهد افتاد.
در ثانی کمبود سطح بنزین فشار مضاعفی را به سیستم پمپ وارد میکند.
مشکل دیگر این است که وقتی مقدار سوخت کم میشود؛ کثیفی ها و رسوبات کف باک هم می تواند وارد پمپ شده و به آن آسیب جدی وارد کند.
همچنین کمبود بنزین سبب میشود تا رطوبت هایی که از بنزین حاصل میشود، دیواره داخلی باک را دچار پوسیدگی نموده و به سبب کمی بنزین، همین پوسیدگی ها نیز وارد محفظه بنزین شود.
پس قابل توجه رانندگانی که عادت دارند تا آخرین قطره ی بنزین را مصرف کنند و بعد به سراغ پمپ های بنزین رفته و باک را مقدارکمی بنزین بزنند!
باک بنزین با سطح قابل توجهی از بنزین، باعث خوب و راحت کار کردن پمپ سوخت خودرو خواهد شد و این مورد به سلامت پمپ کمک فراوانی می کند.
در نظر داشته باشید که در این حالت، یعنی کمی سطح بنزین معمولا چراغ بنزین اتومبیل در پشت آمپر روشن میشود و این میتواند هشداری بسیار جدی برای خودرو باشد.
گرم شدن بیش از اندازه پمپ سوخت
پمپ بنزین هایی که در داخل باک خودرو نصب می شوند و سیستمی مکشی دارند، همیشه باید در بنزین شناور باشند تا کارشان را به نحو احسنت انجام دهند.
چون همانطور که گفتیم عمل خنک سازی پمپ( که در اثر کار کردن دمای پمپ بالا میرود) به وسیله بنزین انجام می شود.
پس تلاش کنید خصوصا در فصل گرم همیشه باک را پر از بنزین کنید تا پمپ سوخت خودرو بیش از حد گرم نشده و عمل خنک سازی آن به درستی انجام گیرد؛ که در غیر اینصورت آسیبهای بسیار جدی برای این قطعه پیش خواهد آمد و به خرابی پمپ سوخت منجر خواهد شد.
معمولاً در این گونه مواقع چون سطح بنزین پایینتر از پمپ است و عمل خنک کاری هم خوب انجام نمی شود، باعث می شود تا پمپ از کار افتاده یا بسوزد.
از آنجا که پمپ اغلب در خود باک قرار می گیرد، داغ شدن بیش از اندازه ی آن نیز میتواند منجر به انفجار بخارات بنزین در باک شود.
به همین دلیل است که این قطعه به گونهای طراحی می شود؛ که تا قبل از اینکه به درجه حرارت خیلی زیاد برسد، کاملاً از کار بیفتد و آسیب در آن و قطعات دیگر به حداقل ممکن برسد.
در این مطلب مهمترین عوامل خرابی پمپ سوخت را عنوان کردیم در ادامه با علائم خرابی پمپ در خدمت شما عزیزان خواهیم بود.