اکنون که با استارت خودرو و نحوه کار آن در مطالب قبل آشنا شدید، مطالبی را باید در رابطه با دلایل استارت نخوردن خودرو هم بیاموزید تا چنانچه اگر با این مسئله مواجه شدید، اطلاعات کافی برای رفع مشکل داشته باشید.
همه راننده های اتومبیل برای یک بار هم که شده با استارت نخوردن اتومبیل حتماً مواجه شدهاند.
پس لازم است دلایل استارت نخوردن خودرو را تا حد امکان بیاموزند تا چنانچه دوباره با این مشکل مواجه شدن بتوانند آن را رفع کنند.
البته بیشتر افراد وقتی با این مشکل مواجه می شوند سریعا به سراغ باتری میروند و راه حل را در آن جستجو می کند ولی باید بدانید عوامل زیاد دیگری هم در این امر دخالت دارند که ما در این پست به بعضی از دلایل استارت نخوردن خودرو اشاره می کنیم.
الف) اگر علت از موتور ماشین باشد، ابتدا باید از ولت متر استفاده کنید، تا به این امر پی ببرید که آیا علت مشکل مربوط به موتور ماشین است یا خیر.
ولی اگر به این وسیله دسترسی ندارید، چراغ های جلوی اتومبیل را روشن کنید و نور بالا را بزنید.
اگر باطری سالم باشد، نور چراغ های جلو به صورت عادی است، در غیر این صورت باتری خراب است و باید باتری را تعویض کنید.
ب) اگر موقع چرخاندن سوئیچ در داخل استارت چراغ های پشت آمپر روشن می شوند، سیم کشی استارت قطع نشده است.
ولی اگر چراغهای پشت آمپر خاموش می شوند و صدایی مثل صدای تق می شنوید، احتمال دارد که علت استارت نخوردن خودرو خرابی سیم کشی استارتر و یا خرابی موتور استارتر باشد.
ج) اگر این موارد را بررسی کرده و خرابی از باتری استارتر یا سیم کشی نبود، شاید موتور ماشین قفل کرده باشد.
برای دریافت این موضوع، (برای گیربکس های دنده ای) دنده را در وضعیت دنده ۵ قرار داده و اتومبیل را هل دهید.
اگر اتومبیل حرکت نکرد، یعنی موتور قفل شده است و اگر ماشین حرکت کرد یعنی موتور قفل نیست.
د) مورد دیگر این که در صورت خراب شدن سلکتور گیربکس اتوماتیک (در خودروهای اتومات) پیام به درستی به ای سی یو ارسال نشده و خودرو استارت نمی خورد.
ه) یاتاقان های میل لنگ یا شاتون ها چسبیده! دنده استارتی که شکسته شده باشد و فرو رفتن آن در لابلای فلایویل می تواند یکی از دلایل استارت نخوردن خودرو باشد.
و) استارتر سوخته و یا ذغال آن تمام شده است. اگر هنگام استارت زدن صدایی مانند قرقر از داخل پیشرانه شنیدید، ولی خودرو روشن نشد و استارت نخورد، دلیلش ایراد استارتر است، که یا سوخته و یا زغالش تمام شده است.
ز) سوئیچ موتور یا سیم کشی های متصل به آن ایراد پیدا کرده است.
ح) شاید علت استارت نخوردن خودرو، فیوز خودرو باشد. که میتوانید با اصلاح نمودن آن و برطرف کردن عیب فیوز مشکل را برطرف کنید.
ت) خوردگی باتری یکی از دلایل استارت نخوردن خودرو است. شاید به دلیل استفاده زیاد از باتری در طولانی مدت و خوردگی آن موجب قطع ارتباط باتری با سایر قطعات خودرو شده باشد که با برطرف کردن خوردگی می توانید دوباره استارت بزنید.
ی) باطری از کار افتاده! شاید استارت نخوردن خودرو به دلیل از کار افتادن باتری باشد. در این صورت خودرو را باطری به باطری کنید.
در صورت استارت زدن، باتری ماشین را تعویض و اتصالات را نیز تمیز کنید.
عوامل دیگری مثل انژکتور معیوب، استارت شل(شل بودن کابل و پیچ های استارت)، فیلتر نامناسب سوخت، شکستگی سیم پیچ، سوئیچ قطع شده، خرابی سیم کشی استارت، و خرابی خود استارت از عواملی هستند که منجر به استارت نخوردن خودرو می شوند.