بعضی اوقات و در حین رانندگی کاهش شتاب خودرو ما را نگران میکند؛ که این نگرانی میتواند به جا و درست هم باشد. اما شتاب خودرو را باید اینگونه تعریف کنیم: شتاب خودرو بدین معنی است که هرگاه پای خود را روی پدال گاز فشار می دهیم خودرو باید با شتاب محسوسی، افزایش سرعت مناسبی داشته باشد.
برای یافتن دلایل کاهش شتاب خودرو در این پس با ما همراه باشید تا با برخی از آنها به طور مختصر آشنا شوید.
شاید با خواندن این مطلب دلیل تنبلی خودرو خود را پیدا کنید!
کاهش شتاب خودرو که میتواند برای راننده خسته کننده و کسالت بار نیز باشد، میتواند به عناوین مختلفی صورت بگیرد. اما اصلی ترین علت آن فرسوده بودن و مستهلک شدن قطعات و قسمتهای مختلف موتور خودرو است.
اما موارد دیگری هم باعث عدم شتاب اتومبیل خواهد شد. بعضی از این دلایل عبارتند از:
استفاده کردن از روغن موتور نامناسب و غیر استاندارد:
خودتان به درستی میدانید که استفاده از روغن نامرغوب مشکلات زیادی را برای خودرو به همراه خواهد داشت. یکی از این مشکلات، هنگام عمل احتراق و قبل از اینکه شمع تولید جرقه نماید روی می دهد ، گرمای زیادی که در سیلندر تولید شده باعث ایجاد احتراق می شود.
چرا که وظیفه اصلی روغن موتور خنک کردن قطعات و قسمتهای مختلف خودرو و روان کردن حرکت در آنهاست؛ که به دلیل استفاده از روغن نامرغوب و غیر استاندارد به درستی صورت نگرفته و کارکرد خودرو و شتاب آن را با مشکل مواجه خواهد کرد.
استفاده کردن از رینگ و لاستیک های غیر استاندارد:
اگر پستهای قبلی را مطالعه کرده باشید در مورد اینکه اصولاً باید سایز لاستیک و رینگ متناسب با خودرو باشد، مفصلا صحبت کردیم و گفتیم که استفاده از لاستیک های بزرگتر از میزان استاندارد و اندازهای که باید باشد، خود یکی از عوامل کاهش شتاب خودرو خواهد بود.
چون این تغییر سایز و یا استفاده کردن از لاستیک های غیر استاندارد و نامرغوب باعث ایجاد اشکال در عملکرد خودرو مخصوصاً در سرعت آن خواهد شد.
خرابی در پمپ بنزین خودرو:
وقتی که پمپ بنزین در خودرو فرسوده شد و یا دچار خرابی گشت، مسلما عمل سوخترسانی در موتور دچار اختلال شده و هنگامی که سیلندرها به سوخت بیشتری احتیاج دارند تا شما سرعت را بالا ببرید؛ نمی توانند عملکرد خوبی داشته باشند و شما در این صورت با کاهش سرعت رو به رو خواهید بود.
پمپ بنزین که در داخل باک قرار گرفته است، وظیفه اش پمپاژ سوخت به سمت موتور است و در صورت خرابی نمیتواند سوخت کافی را به موتور برساند و بازدهی آن هم کم خواهد شد.
گرفتگی و کثیفی فیلتر روغن:
کثیفی و گرفتگی در فیلتر روغن باعث میشود، عملکرد روغن در موتور که بسیار حیاتی و ضروری است، با مشکل مواجه شود و وقتی روغن به موقع و درست کار خود را به انجام نرساند، نتیجه اش کاهش شتاب در خودرو خواهد بود.
ایجاد مشکل در شمع و وایر خودرو:
شمع ها عاملی برای جرقه زدن و سبب احتراق در خودرو هستند. هم شمع ها و هم وایرها قسمت ها و قطعاتی هستند که ارتباط مستقیمی برای احتراق در اتومبیل دارند و بهخاطر قرارگرفتن در حرارت بالا اگر به درستی کار نکرده و از تنظیم خارج شوند، دیگر خودرو آن شتاب لازم را نخواهد داشت و باعث کم شدن شتاب خودرو خواهد شد.
همانطور که می دانید شمعها عمر محدودی دارند و باید مرتب مورد مراقبت و بررسی قرار بگیرند تا در موقع لازم و ضروری تعویض شوند.
برای اینکه بتوانید بقیه علت های کاهش شتاب خودرو را بدانید در مطلب بعدی هم ما را همراهی کنید.