گیربکس خودرو یا جعبه دنده در اتومبیل، یکی از اصلی ترین اجزا و قسمت های آن است و کسی که بخواهد رانندگی امن و راحتی را تجربه کند، حتما درصدد است که تا حدودی با این قطعه ی بسیار کاربردی در خودرو آشنا شود.
ما در این مطلب با اطلاعات مختصر و مفیدی که در اختیار شما قرار می دهیم، این امکان را در جهت شناخت گیربکس خودرو فراهم خواهیم آورد. اگر تمایل به آموختن بیشتر در این زمینه دارید ما را در این پست و پست های بعدی همراهی کنید.
وجود سیستمی برای انتقال قدرت موتور به چرخ های آن وسیله، ضروری ترین بخش یک وسیله ی نقلیه است. گیربکس خودرو در حقیقت رابط بین موتور ماشین و چرخ های اتومبیل به شمار میرود و به کمک این وسیله است که نیروی تولیدی در موتور، به چرخ های اتومبیل منتقل شده و آنها را به حرکت وا می دارد.
می گویند ارزش گیربکس یا همان جعبه دنده به حدی است که میشود آن را با موتور اتومبیل در یک ردیف قرار داد. با وجود این وسیله در اتومبیل راننده امکان این را دارد که بدون بالا بردن بیش از حد دور موتور، آن را در حالت دلخواه و مورد نیاز خود کنترل نماید.
گیربکس خودرو با مکانیزم خاصی که دارد و میزان معینی از دور موتور، و با استفاده از چرخ دنده های مختلف، سرعت های گوناگون را به تمامی چرخ های وسیله ی نقلیه منتقل می کند؛ که نتیجه ی نهایی آن کنترل نیرو و سرعت در خودرو خواهد بود.
به عبارت بهتر گیربکس، ماشین هایی هستند که بعد از موتور و یا در سر راه وسایل صنعتی قرار میگیرند؛ که با کم و زیاد کردن نسبت آن توسط مکانیسم داخلی، گشتاور مورد نیاز برای دستگاه را به دست می آورند.
اما گیربکس خودرو یا همان جعبه دنده بخشی از خودروست؛ که گشتاور تولید شده توسط موتور را از طریق کلاچ به خودرو می رساند.
بزرگترین و اصلی ترین وظیفه ی گیربکس را می توان، تغییر دور موتور و گشتاور آن دانست.
مثلا وقتی سرعت خودروی شما زیاد است، جعبه دنده یا همان گیربکس گشتاور چرخ ها را کاهش می دهد و باعث میشود تا اتومبیل شما بدون هیچگونه ایرادی به سرعت بالای خود ادامه دهد؛ یا وقتی در یک شیب قرار گرفته اید، جعبه دنده با کمک کاهش دور خود باعث میشود تا قدرت گشتاور در چرخ ها افزایش یابد.
اما یکی از مهمترین وظایف و کارکردهای جعبه دنده این است که در سراشیبی های تند به صورت خودکار نقش ترمز را بازی می کند و با کاهش سرعت از بروز حادثه جلوگیری می نماید.
حال اگر جعبه دنده نبود چه طور می توانستید در سراشیبی ها به سلامت و بدون هیچ مشکلی عبور کنید؟
یکی دیگر از کارکردها و وظایف گیربکس خودرو تعیین جهت حرکت خودرو در جهت عقب و جلو است. مخصوصاً در حرکت رو به عقب، مثل زمانی که می خواهید اتومبیل را پارک کنید، نقش کلیدی این قطعه بیش از پیش مشخص می شود.
کمک به درجا کارکردن موتور هم بخشی از وظایف این قطعه به شمار می رود. وقتی که لازم است موتور خودرو بدون هیچ حرکتی روشن بماند و درجا کارکند، جعبه گیربکس مدار قدرت را از خطوط انتقال قدرت قطع میکند و باعث میشود تا موتور بتواند در جا نیز به کار خود ادامه دهد.
اما به صورت تیتروار وظایف گیربکس را می توان اینگونه عنوان کرد؛ که عبارتند از:
عزیزان کاربر،
سایت اتوکلینیک رضایی با کادری مجرب و ماهر در زمینه شاسی کشی و صافکاری و…. امیدوار است که بتواند با مطالب ارائه شده شما را با اطلاعات مفیدی آشنا کند. اگر در این مورد به آگاهی بیشتری نیازمندید، می توانید پست های بعدی ما را که در همین باره است، مطالعه نمائید.