در پست گذشته در مورد یاتاقان زدن خودرو صحبت کردیم و علت آن رانیز برایتان شرح دادیم. اما باید نشانه های یاتاقان زدن را هم بشناسیم و در مورد آن مطالبی را هم بدانیم.
چون این علائم به ما کمک می کنند؛ تا از آسیب رسیدن های بیشتر و جدی تری به اتومبیل جلوگیری شود و ما به موقع نسبت به تعمیر و یا تعویض قطعات مورد لزوم اقدام کنیم.
پس با ما بمانید تا مطالب مختصری را در این زمینه برایتان ارائه دهیم.
خوردگی در یاتاقان:
این خوردگی زمانی رخ میدهد؛ که سطح درگیر با یاتاقان زنگ بزند. چون وقتی یاتاقان روی این سطح حرکت کند دچار ساییدگی میشود در صورتی که یاتاقان با سطوح بخوبی درگیر نشود و دچار لقی باشد حرکت هایی که رخ میدهد کم کم موجب سایش و خوردگی در یاتاقان خواهد شد.
جا زدن یاتاقان:
در روی یاتاقان شیار هایی وجود دارد. رینگ داخلی استوانه ای یاتاقان در رینگ بیرونی قرار می گیرد.
اگر به هر علتی رینگ داخلی در رینگ بیرونی بد جا زده شود و یا با فشار زیادی این رینگ ها در درون هم جای گیرند، کم کم این شیارها رنگ تیره ای به خود می گیرند و یا شیارهای بی خود دیگری در روی یاتاقان ها شکل میگیرد؛ که با دیدن آنها هرچه زودتر باید آن را تعویض کنید.
در غیر این صورت یاتاقان زدن اتومبیل حتمی خواهد بود.
روغن کاری غیر اصولی:
اگر روغن به اندازه ی کافی وجود نداشته باشد، یا از روغن های غیر استاندارد و نامرغوب و تقلبی استفاده شود، موجب حرکت سایشی و لغزشی در یاتاقان خواهد شد. اما باید بدانید که اگر روغن بیش از اندازه لازم هم باشد، روان سازی بیش از اندازه انجام می شود و خود باعث ایجاد حرارت خواهد شد.
بوجود آمدن آلودگی بر روی یاتاقان:
اگر هرگونه آلودگی و کثیفی روی یاتاقان را بگیرد، باعث ساییدگی شده و خرابی این قطعه را سرعت میبخشد. وقتی که گرد و غبار و آلودگی ها بر روی سطوح مینشیند، باعث خشن شدن سطوح و خوردگی و در نهایت باعث لقی این قطعه می شوند که سبب بروز خسارات و ضررهای فراوانی خواهد شد.
این آلودگیها شامل روانسازی ناخالص، وجود گرد و خاک، استفاده از قطعات کار کرده و یا کثیف، خرده ریزه قطعات دیگر که به وسیله ی همان روغن و روان سازی به قسمت یاتاقان منتقل می شود.
که خود یکی از عوامل یاتاقان زدن خودرو می باشد.
اما این قطعه وظایف دیگری نیز بر عهده دارد که بهتر است با آن ها آشنا شوید.
این موارد به شرح زیر می باشد:
دوباره تاکید می کنیم که از بازدیدهای دوره ای در مورد تمام قسمت های اتومبیل به خصوص یاتاقان غافل نباشید. زیرا در صورت یاتاقان زدن و خرابی قطعات مختلف هزینه های هنگفتی را باید پرداخت نمایید و خسارات غیر قابل جبران خواهد بود.